AAU INNOVATE - Science and Innovation Hub
Grand Opening

AAU INNOVATE
Thomas Manns Vej 25
09220 Aalborg Øst
03.10.2022 Kl. 12:00 - 07.10.2022 Kl. 17:00
Dansk
On location
AAU INNOVATE
Thomas Manns Vej 25
09220 Aalborg Øst
03.10.2022 Kl. 12:00 - 07.10.2022 Kl. 17:0003.10.2022 Kl. 12:00 - 07.10.2022 Kl. 17:00
Dansk
On location
AAU INNOVATE - Science and Innovation Hub
Grand Opening

AAU INNOVATE
Thomas Manns Vej 25
09220 Aalborg Øst
03.10.2022 Kl. 12:00 - 07.10.2022 Kl. 17:00
Dansk
On location
AAU INNOVATE
Thomas Manns Vej 25
09220 Aalborg Øst
03.10.2022 Kl. 12:00 - 07.10.2022 Kl. 17:0003.10.2022 Kl. 12:00 - 07.10.2022 Kl. 17:00
Dansk
On location
Vi afholder Grand Opening over flere dage og tidspunkter for at flest mulige ansatte og studerende får mulighed for at komme rundt på alle etager og se dens faciliteter.
Mandag den 3. oktober 2022 er der først officiel åbning med erhvervsminister Simon Kollerup. A.P. Møller Fonden og Bygningsstyrelsen samt eksterne gæster fra bl.a. byggeprojektet og universitetets samarbejdspartnere. Herefter er der Åbent Hus for medarbejdere mellem kl. 12-18.
Onsdag den 5. oktober åbner den nye café foodhub for offentligheden. Samme dag afvikles Studiejobbørs for studerende, hvor virksomheder stiller op med tilbud om studiejob.
Fredag den 7. oktober slutter vi af med fredagsbar og rundvisning for studerende.
Program for åbningsugen
Mandag den 3. oktober 2022
Personlig invitation fra rektor, eksterne gæster fra byggeprojektet og samarbejdspartnere.
Åbningstaler ved:
- Erhvervsminister Simon Kollerup
- Fondsdirektør Mads Lebech, A.P. Møller Fonden
- Rektor Per Michael Johansen
- Direktør Rasmus Brandt Lassen, Bygningsstyrelsen
- Direktør Dan Stubbergaard, Cobe
Officiel åbning og reception. Herefter byder dagen på rundvisning, samt et kig ind i værksteder og garager.
11.00 - 11.30 Fremtidens PBL
v/ leder af IAS PBL Thomas Ryberg m.fl.
Sted: Auditorium
Form: Åben talk
The future of PBL – in this panel talk we discuss how our current model of PBL can be developed in the light of digitalization, interdisciplinarity and the strategic move towards being a mission-oriented university.
13.00 - 13.45 Det missionsdrevne universitet
Oplæg og debat ved konstitueret direktør ved Innovationsfonden Annemarie Munk Riis og dekan Thomas Bak
Sted: Auditorium
TILMELDING ER PÅKRÆVET TIL DENNE SESSION >> TILMELD DIG HER
Missioner! Missioner som drivkraft for forskning og innovation er på alles læber både i Danmark og internationalt, ikke mindst i EU. Med den nye strategi Viden for Verden er AAU’s vision at være et missionsdrevet universitet, der i partnerskaber vil finde løsninger på de komplekse problemer, verden står overfor. Men hvad betyder det?
Konstitueret direktør for Innovationsfonden Annemarie Munk Riis og den nyudnævnte TECH-dekan Thomas Bak vil give deres bud og motivere publikum til at involvere sig i arbejdet med kommende missionsprojekter. Til sidst i sessionen sætter vi dem i stævne til en debat om potentialer og udfordringer for os ved at arbejde missionsorienteret.
14.30 - 15.00 Pædagogisk udvikling og PBL
v/leder af IAS PBL Thomas Ryberg m.fl.
Sted: Auditorium
Form: Åben Talk
Pedagogical Development and PBL – in this panel talk we discuss the particular challenges and opportunities for staff development in a PBL university and new research initiatives to strengthen staff development in AAU.
Rundvisning i AAU INNOVATE og den nye CAMPUS PLAZA
Gå en tur rundt på alle etager og se, hvilke faciliteter der findes. Øverst finder du Faculty Club og Investors Lounge, som er universitetets nye lokaler til repræsentation.
Kig ind i vores garager og værksteder. Tjek vores udstillinger og besøg Pitch Area i stueetagen, hvor du kan høre studerende og forskere pitche deres idéer.
Husk også at gå en tur rundt om bygningen og se de nye grønne områder, terrasser og Campus Plaza.
Besøg garager og værksteder
Kig ind i husets mini laboratorier og værksteder: Wood Lab, Metal Lab, Design Lab, Clinic Lab, Play Lab, IT Lab og Audio Lab.
Alle garager åbner portene, og studerende på AAU Startup programmet er klar på at fortælle om deres idé og iværksætterdrøm. De næste 3 måneder har de fået tildelt en garage i AAU INNOVATE til at prøve deres forretningskoncept af.
Lyras
Lyras er en Aalborgensisk virksomhed, der er startet i 2017 af Rasmus Mortensen og udsprunget af Aalborg universitet. Virksomheden har udviklet en banebrydende bæredygtig teknologi kaldet Raslysering, der udnytter de gavnlige egenskaber i UV-lys til at behandle flydende fødevarer og sikrer fødevarekvaliteten, mens teknologien samtidig sparer fødevarer producenterne for mellem 60-90% af den energi, de bruger i dag og 60-80% af vandforbruget.
Teknologien er i dag implementeret i flere forskellige lande til behandling af produkter i mejeribranchen og i juiceindustrien. Samtidig beskæftiger virksomheden i dag mere end 60 medarbejder og er ved at ekspandere til flere lande så som USA, Italien og Tyskland.
Lyras byder på smagsprøver til åbningen.
VeganDóttir
VeganDóttir laver veganske snacks og har etableret sig med en madvogn foran hovedindgangen til Råt&Godt - Urban City i Aalborg. Alt er lavet fra bunden i eget køkken af primært økologiske ingredienser. De friske grøntsager er fra jord til bord, når det er bedst.
VeganDottir byder på smagsprøver til åbningen.
DJ BOILERS
BOILERS er en dansk producer/DJ duo bestående af Andreas Jensen og Anders Kanstrup. BOILERS blev dannet under corona-lockdown i 2020, hvor Andreas og Anders mødte hinanden virtuelt og begyndte at arbejde sammen over zoom. Det resulterede på kort tid i en pladekontrakt med Oliver Heldens pladeselskab OH2 Records.
På daværende tidspunkt havde de to medlemmer endnu ikke truffet hinanden ansigt til ansigt, og først få dage før deres debut single udkom, mødtes de for første gang. DJ BOILERS har hen over sommeren optrådt på alle de større musikfestivaller og Tinderbox.
Andreas har en kandidatuddannelse i Musik fra Aalborg Universitet og var aktiv i AAU Startup miljøet, hvor han var i ”praktik i egen virksomhed”.
Vejen mod AAU INNOVATE
Hvad er tankerne bag garager i AAU INNOVATE? Hvordan kommer man fra et byggefelt til en færdig bygning? Cobe fortæller i udstillingen Vejen mod AAU INNOVATE om arkitekternes proces fra projektidé til byggeprogram.
Med raketfart fra innovation til forretning
Åbningsudstillingen Med raketfart fra innovation til forretning handler om, hvordan et af AAUs forskningsmiljøer gik fra studenterprojekter til millionforretninger. Udstillingen viser de første studenterprojekter fra AAU Space og de virksomheder, som nærmest er vokset ud af AAUs satellitlaboratorium og undervisning.
Virksomhederne GOMspace, Space Inventor og Satlab har hver især bidraget med udlån af genstande til åbningsdagen. Også andre virksomheder er gået i luften med baggrund i AAU og en tilknytning til satellitter. Det handler om virksomhederne Robotto og ClearSky.
Mød studerende fra AAU's racerbilsprojekter
På Campus Plaza kan du møde studerende, der arbejder med Racerbilsprojekterne.
Team Aalborg Energy er et hold af studerende, der deltager i Shell Eco-marathon, hvor det går ud på at bygge den mest effektive brintbil. De studerende fremstiller selv bilen og designer alt fra elektronikken, der styrer motoren - til 3D-printede beslag, der holder bilen sammen. Holdet har tidligere deltaget i løb i London, hvor bilen i 2019 kørte med en effektivitet svarende til 640 km/L, hvilket førte til en flot andenplads.
Team AAU Racing er et andet hold studerende fra Aalborg Universitet. Holdet består af studerende fra forskellige studieretninger, der sammen fremstiller performance køretøjer og konkurrerer i det såkaldte "Formula Students" mod andre hold fra universiteter fra hele verden. Tidligere har holdet været på bl.a. verdenskendte baner, som Silver Stone i England og Nürburgring i Tyskland.
De studerende fremstiller selv racerbilen, og har indtil videre fremstillet 9 biler, hvoraf den niende bil skal køre konkurrence i sommeren 2023. Derudover arbejdes der også på fremstillingen af en elektrisk bil. Holdet forventer at have elbilen klar til konkurrence i sommeren 2024.
I Pitch Area i stueetagen kan du høre studerende og forskere pitche deres idéer.
Mød bl.a. tidligere ph.d. studerende Kasper Sørensen og lektor Samuel Emil Schmidt fra Ventriject, tidligere professor og stifter af REintegrate, Søren Knudsen Kær; lektor Mette Lübeck fra BiomassProtein, lektor Peter Stephensen Lübeck fra Myco4Food, professor og stifter af Screw Pile Technology, Lars Bo Ibsen, professor Mette Hedegaard fra Halorefine samt Morten Kirkegaard og Mathis Rosenberg Sørensen, medstiftere af REDO – Neurosystems.
Explore the Hub vil føre deltagerne en tur rundt i bygningen og forbi en masse spændende mennesker og initiativer i huset. Der er mulighed for at lære mere om AAU INNOVATE og at komme i snak med både studerende og ansatte.
Onsdag den 5. oktober 2022
I AAU INNOVATE finder du den nye café i stueetagen: foodhub. Foruden at tilbyde måltider til beboerne i huset er øvrige medarbejdere og studerende også velkomne til at købe deres mad. Foodhub byder på morgenmad, frokost, aftensmad og snacks.
Caféen åbner for offentligheden fra den 5. oktober 2022 og begynder at have aften- og weekendåbent.
På 3. etage ligger universitetets nye repræsentationslokale Faculty Club. Booking af business lunch og dinner sker direkte til foodhub. Der er plads til 48 gæster i restauranten og der er mulighed for at gå på tagterrassen i tilknytning hertil.
Læs mere om foodhub her eller følg foodhub på Instagram eller Facebook, så du altid er opdateret omkring arrangementer, caféens menu, tilbud, take away og meget mere.
Fredag den 7. oktober 2022
Dagen byder på:
- Rundvisning i AAU INNOVATE
- Et kig i den nye café foodhub
- Fredagsbar (2 gratis øl/vand)
- Fra idé til virksomhed: DJ BOILERS underholder i caféen
- AAU Startups – hør de studerendes iværksætterdrømme
- Mød studerende fra racerbilsprojekterne
BOILERS er en dansk producer/DJ-duo bestående af Andreas Jensen og Anders Kanstrup. BOILERS blev dannet under corona-lockdown i 2020, hvor Andreas og Anders mødte hinanden virtuelt og begyndte at arbejde sammen over Zoom. Det resulterede på kort tid i en pladekontrakt med Oliver Heldens pladeselskab OH2 Records.
På daværende tidspunkt havde de to medlemmer endnu ikke truffet hinanden ansigt til ansigt og først få dage før deres debut single udkom, mødtes de for første gang. Herefter gik det stærkt, og BOILERS har allerede optrådt på Tinder Box og alle de større festivaler i Danmark.
Andreas Jensen har en kandidatuddannelse i Musik fra Aalborg Universitet og var under sin uddannelse tilknyttet AAU Startup-programmet i forløbet ”Praktik i egen virksomhed”. Under forløbet fik han idéen til at springe ud som selvstændig musikproducer og BOILERS blev etableret.
Vejen mod AAU INNOVATE
Hvad er tankerne bag garager i AAU INNOVATE? Hvordan kommer man fra et byggefelt til en færdig bygning? Cobe fortæller i udstillingen Vejen mod AAU INNOVATE om arkitekternes proces fra projektidé til byggeprogram.
Med raketfart fra innovation til forretning
Åbningsudstillingen Med raketfart fra innovation til forretning handler om, hvordan et af AAUs forskningsmiljøer gik fra studenterprojekter til millionforretninger. Udstillingen viser de første studenterprojekter fra AAU Space og de virksomheder, som nærmest er vokset ud af AAUs satellitlaboratorium og undervisning.
Virksomhederne GOMspace, Space Inventor og Satlab har hver især bidraget med udlån af genstande til åbningsdagen. Også andre virksomheder er gået i luften med baggrund i AAU og en tilknytning til satellitter. Det handler om virksomhederne Robotto og ClearSky.
Mød studerende fra AAU's racerbilsprojekter
På Campus Plaza kan du møde studerende, der arbejder med Racerbilsprojekterne.
Team Aalborg Energy er et hold af studerende, der deltager i Shell Eco-marathon, hvor det går ud på at bygge den mest effektive brintbil. De studerende fremstiller selv bilen og designer alt fra elektronikken, der styrer motoren - til 3D-printede beslag, der holder bilen sammen. Holdet har tidligere deltaget i løb i London, hvor bilen i 2019 kørte med en effektivitet svarende til 640 km/L, hvilket førte til en flot andenplads.
Team AAU Racing er et andet hold studerende fra Aalborg Universitet. Holdet består af studerende fra forskellige studieretninger, der sammen fremstiller performance køretøjer og konkurrerer i det såkaldte "Formula Students" mod andre hold fra universiteter fra hele verden. Tidligere har holdet været på bl.a. verdenskendte baner, som Silver Stone i England og Nürburgring i Tyskland.
De studerende fremstiller selv racerbilen, og har indtil videre fremstillet 9 biler, hvoraf den niende bil skal køre konkurrence i sommeren 2023. Derudover arbejdes der også på fremstillingen af en elektrisk bil. Holdet forventer at have elbilen klar til konkurrence i sommeren 2024.
The day includes:
- Tour of AAU INNOVATE
- A look at the new café foodhub
- Friday bar (2 free beers or soft drinks)
- From idea to business: DJ BOILERS entertains in the café
- AAU Startups – hear students' entrepreneurial dreams
- Meet students from the race car projects.