Spring til indhold

Portræt

Iben Thoft Holm - Psykolog hos UngTerapi i København

Iben Thoft Holm er uddannet Psykolog fra Aalborg Universitet.
I Ibens øjne har AAU en mere moderne tilgang til psykologistudiet, hvor der er en god blanding af selvstudie og gruppearbejde, og hvor læringen hele tiden kobles til ”den virkelige verden”, hvilket var én af hovedårsagerne til, at Iben valgte Psykologistudiet på Aalborg Universitet.

Portræt

Iben Thoft Holm - Psykolog hos UngTerapi i København

Iben Thoft Holm er uddannet Psykolog fra Aalborg Universitet.
I Ibens øjne har AAU en mere moderne tilgang til psykologistudiet, hvor der er en god blanding af selvstudie og gruppearbejde, og hvor læringen hele tiden kobles til ”den virkelige verden”, hvilket var én af hovedårsagerne til, at Iben valgte Psykologistudiet på Aalborg Universitet.

Blå bog for Iben Thoft Holm

  • Uddannelse på AAU: Cand.psych.
  • Fakultetstilknytning: Det Humanistiske og Samfundsvidenskabelige Fakultet
  • Campustilknytning: CAMPUS Aalborg
  • Dimissionsår: 2022
  • Fødeår og -by: 1996, Aarhus, Danmark
  • Nuværende jobtitel og virksomhed: Psykolog hos UngTerapi i København

Hvad beskæftiger virksomheden/organisationen, du er ansat i, sig med?

Psykologisk terapi og rådgivning

Nævn 3 ting, du bruger mest tid på i dit arbejde?

I mit arbejde i UngTerapi laver jeg hver dag individuel samtaleterapi med børn (fra 12 år), unge og voksne med forskellige problematikker. Nogle af de problematikker, jeg ofte møder i mit arbejde, er bl.a. mistrivsel i skolen eller på studiet, lavt selvværd, relationelle udfordringer, stress, angst og depression.

Udover individuel samtaleterapi har jeg samtaler med flere af mine unge klienters forældre i forbindelse med deres børns forløb hos mig.

Hver uge modtager jeg supervision på mit terapeutiske arbejde og deltager i faglig sparring med mine kollegaer.

Hvad er den vigtigste læring i dit arbejdsliv indtil videre?

Den vigtigste læring i mit arbejdsliv må indtil videre være, hvor værdifuldt det er for min fortsatte udvikling at have gode relationer til mine kollegaer. Jeg er så heldig at være på en arbejdsplads, hvor jeg hver dag er omgivet af psykologer, som brænder for at lave terapi med unge mennesker.

Jeg har stor glæde af at sparre med dem, når jeg møder udfordringer i mit arbejde, og jeg bliver enormt inspireret af at diskutere forskellige tilgange til terapi og arbejdet med børn og unge, når vi spiser frokost eller mødes efter arbejde.

Når jeg tænker tilbage på min tid på AAU, husker jeg også, hvor stor glæde jeg havde af at sparre med mine medstuderende. Det var så vigtigt for min trivsel og læring på studiet, at jeg kunne spørge dem til råds og dele både glæder og frustrationer med dem. Og nu hvor vi alle er færdiguddannede og i job, kan vi dele de spændende og udfordrende oplevelser, vi alle har, som psykologer.

Hvad motiverer dig?

Det motiverer mig mere end noget andet at se, hvilken forskel terapien kan gøre for mine klienter. Når jeg ser mine klienter udvikle sig, bryde med uhensigtsmæssige adfærdsmønstre, få nye indsigter i dem selv og finde en større accept og forståelse for deres problematikker, motiverer det mig til at fortsætte mit arbejde og min faglige udvikling.

At være psykolog kan bestemt være udfordrende og emotionelt krævende, men det er samtidig enormt givende, når jeg mærker, hvordan terapien virkelig kan hjælpe de mennesker, jeg møder i mit arbejde.

Hvad er dine bedste minder fra din tid på AAU?

Det må nok være at dele projektarbejdets op- og nedture med mine studiekammerater. Det var virkelig en rutsjebanetur at skrive projekter.
Den ene uge kunne gruppen føle, at det hele sejlede, eller at vi aldrig ville nå at blive færdige – og den næste uge kunne vi pludselig knække koden til en udfordring og dernæst mærke gåpåmodet og begejstringen vende tilbage til gruppen.

Det bedste af det hele var, når vi så til sidst stolt kunne aflevere og forsvare et projekt, som gruppen havde lagt al energi i de sidste måneder, og endelig kunne fejre et veloverstået semester.

Et andet favoritminde er min praktikperiode, hvor jeg var så heldig at være tilknyttet Universitetsklinikken. Her havde jeg mine allerførste erfaringer med samtaleterapi og fik samtidig mulighed for virkelig at nørde det område af psykologien, som jeg finder mest spændende, nemlig psykoterapi.

Hvordan benytter du din uddannelse og dine kompetencer fra AAU?

Når jeg laver terapi, trækker jeg på den store teoretiske viden, jeg fik fra undervisningen, og den terapeutiske erfaring og selvtillid, jeg fik i min praktik.

Og når jeg møder udfordringer i mit arbejde, sætter jeg stor pris på at sparre med mine kollegaer og supervisors på samme måde, som jeg gjorde med mine studiekammerater på AAU.

Hvorfor valgte du at læse på AAU?

Jeg valgte at studere på AAU pga. den problembaserede tilgang, som bl.a. indebar masser af projektarbejde.

I mine øjne har AAU en mere moderne tilgang til psykologistudiet, hvor der er en god blanding af selvstudie og gruppearbejde, og hvor læringen hele tiden kobles til ”den virkelige verden”. Derudover har AAU nogle enormt dygtige psykologiundervisere, som jeg virkelig ser op til.

Hvad fik dig til at vælge netop din uddannelse?

Jeg synes, at den menneskelige psyke er vildt spændende. Jeg ville gerne blive meget klogere på, hvad der får os til at føle, reagere og handle, som vi gør.
Og så ville jeg gerne arbejde med mennesker og forhåbentligt være med til at gøre en forskel i deres liv.

Med den viden og indsigt, du har i dag, hvilket råd vil du så give dig selv, hvis du skulle i gang med at læse på AAU?

Det skal nok gå!
Studiet kan føles overvældende i starten, fordi der er så meget nyt, du skal lære. Det tager tid at finde ud af, hvordan du lærer bedst, og hvordan du studerer på en måde, der både giver plads til fordybelse og frihed til at lave andre ting. Alle lærer på forskellige måder, og der er virkelig ikke én rigtig måde at studere på.

Hvad er dit bedste karriereråd til studerende og nylige dimittender?

Tro på dig selv!

Efter mange år på universitetet kan det være svært helt at stole på, at du kan leve op til de forventninger, din kommende arbejdsgiver måske har til dig. Men du skal ikke undervurdere, hvor meget din viden og dit gåpåmod er værd på arbejdsmarkedet. Du har masser at tilbyde en arbejdsgiver, så det er bare med at tro på dine egne evner og være modig.

Fun fact om dig?

Jeg havde ingen planer om at flytte til København, da jeg afsluttede mit studie. Tværtimod var jeg faktisk lige flyttet til Aarhus, hvor jeg kommer fra, sammen med min mand. Men da jeg sad i Aarhus og så et jobopslag, der på alle måder beskrev mit drømmejob, var jeg nødt til at søge det.

Jobbet var som psykolog hos UngTerapi i København, og da jeg var så heldig at få jobbet, var min mand heldigvis helt med på at flytte til København.

Bonusinfo: Jobbet i UngTerapi levede heldigvis op til forventningerne (og København er heller ikke dårlig)!

Opret forbindelse til Iben Thoft Holm