Portræt
Christian Borrisholt Steen - Politisk konsulent hos Arbejdsgiverforeningen KA & KA Pleje

Portræt
Christian Borrisholt Steen - Politisk konsulent hos Arbejdsgiverforeningen KA & KA Pleje

Christian Borrisholt Steen - Politisk konsulent hos Arbejdsgiverforeningen KA & KA Pleje
Portræt
Portræt
Blå bog for Christian Borrisholt Steen
Artiklen er mere end 30 dage gammel og afspejler alumnens karriere på det pågældende tidspunkt. Alumnen kan siden artiklen blev skrevet således have ændret karrierevej.
Portrættet er personligt, og afspejler alumnens egen holdning.
Interesseorganisation
Mit arbejde består primært af politisk interessevaretagelse for vores knap 1.500 medlemsvirksomheder. Det vil sige, at jeg bruger en stor del af min arbejdstid på at udarbejde forskellige politiske udspil, holde møder med politikere og andre interessenter, samt skrive kronikker og debatindlæg på vegne af vores organisation.
Derudover bruger jeg også en del tid på at deltage i relevante konferencer og events, herunder fx Folkemødet på Bornholm.
At det er guld værd at blive en del af et arbejdende fællesskab i en ung alder, hvorfor jeg har sat stor pris på mine forskellige fritids- og studiejobs blandt andet hos Post Danmark (Post Nord), Jysk Analyse Institut og Aalborg Universitet.
Derudover har mit arbejdsliv indtil nu også lært mig, at man aldrig bliver for gammel til at lære noget nyt. Så nysgerrighed og omstillingsparathed er for mig to enormt vigtige egenskaber, hvis man skal kunne begå sig på arbejdsmarkedet.
Det motiverer mig, at få lov til at gøre en forskel, at være med til at påvirke den politiske proces i en retning, som er til gavn for vores medlemsvirksomheder og for andre små- og mellemstore virksomheder i Danmark. Det er ofte et langt, sejt træk, men derfor er tilfredsstillelsen også dét større, når det ind imellem lykkes som arbejdsgiverorganisation at præge lovgivningen og være med til at gøre livet lidt lettere for vores medlemsvirksomheder.
Det motiverer mig også, når jeg kan få lov til at bringe både min nysgerrighed og min omstillingsparathed i spil i mit daglige arbejde. Indimellem skal der tænkes hurtigt, når politikerne på Christiansborg fx sender et lovforslag i høring – med kort svarfrist - som kan få betydning for vores medlemsvirksomheder og hvor vi hurtigt skal være klar med relevante input i processen.
Mine bedste minder fra min tid på AAU er klart de faglige fællesskaber og venskaber, som blev skabt i løbet af min studietid og som jeg stadig sætter stor pris på.
Flere af mine medstuderende har helt klart været med til at forme mig og gøre mig til det menneske, som jeg er i dag.
Der er særligt to ting som jeg har taget med mig fra AAU:
Jeg var faktisk i tvivl til det sidste, og valget stod i lang tid mellem dansk, historie og samfundsfag/administration. Men da jeg i forvejen var politisk aktiv og siden mine tidligste teenageår har interesseret mig for politik og samfundsforhold, faldt mit endelige valg på samfundsfag og administration.
Oprindeligt ville jeg have fortsat på overbygningen og afsluttet med en cand.scient.adm., men blev undervejs mere og mere interesseret i psykologi, hvorfor jeg endte med at kombinere mit hovedfag i samfundsfag med et sidefag i psykologi. Det har jeg bestemt ikke fortrudt.
At jeg burde have læst mindst ét semester i udlandet og at jeg med fordel kunne have gennemført endnu flere projekter i samarbejde med én eller flere organisationer eller virksomheder.
Jeg holder cirka 10- 15 foredrag om året rundt omkring i hele landet om min tid i Det Etiske Råd.
Derudover bruger jeg også en del tid på bestyrelsesarbejde – blandt andet sidder jeg i bestyrelsen for Hospice Vendsyssel.
Endelig er jeg også aktiv i Rotary, der er en verdensomspændende, velgørende organisation, der giver mulighed for menneskelig og faglig udvikling på tværs af faggrænser.
I 2024 udgav jeg bogen ”Ordet er frit – Etik – Eftertanke – Erindringsglimt – 55 klummer til tiden”.
Opret forbindelse til Christian
More portraits?