Spring til indhold
ForsideAAU's alumnenetværkPortrætterAlumneportrætterSSHInstitut for Kultur og Læring

Portræt

Vibeke Bak Christensen - mange år med HR er mit store privilegie

Vibeke føler sig meget privilegeret over at have haft en fantastisk karriere indtil nu. Hun er altid nysgerrig efter ny viden og nye begyndelser. I dag har hun et meget tætpakket CV fyldt med vidunderlige oplevelser, hvor hun har mødt og lært folk at kende både her i Danmark og i udlandet.

Portræt

Vibeke Bak Christensen - mange år med HR er mit store privilegie

Vibeke føler sig meget privilegeret over at have haft en fantastisk karriere indtil nu. Hun er altid nysgerrig efter ny viden og nye begyndelser. I dag har hun et meget tætpakket CV fyldt med vidunderlige oplevelser, hvor hun har mødt og lært folk at kende både her i Danmark og i udlandet.

BLÅ BOG FOR VIBEKE BAK CHRISTENSEN

  • Uddannelse på AAU: Kandidat i Engelsk, Fransk og Internationale Studier
  • Fakultetstilknytning: Det Humanistiske og Samfundsvidenskabelige Fakultet
  • Campustilknytning: Aalborg
  • Dimissionsår: 1997
  • Fødeår og –by: 1969, Aalborg
  • Nuværende jobtitel og virksomhed: Ejer af Frirum - Identitet og Relationer, som er min egen virksomhed, hvor jeg arbejder med Mindful HR, det gode arbejdsmiljø, undervisning, foredragsvirksomhed, coaching og terapi.

Hvilken brancher er din virksomhed/organisation en del af?

Jeg arbejder indenfor det HR-faglige felt med rådgivning og coaching af virksomheder og organisationer (bla strategisk organisationsudvikling, arbejdsmiljøorganisering og temaer indenfor trivsel og mental sundhed,  ledelses- og teamudvikling og kompetenceudvikling) men hjælper også private klienter der gerne vil arbejde med deres egen personlige udvikling.  

Nævn ting, som du bruger mest tid på I dit arbejde?

  • Hver dag som selvstændig at pleje mine kunder og relationer på en god måde
  • At have forståelse for og at kunne se organisationers som andre menneskers behov
  • HR-opgaver i en meget bred som specifik kontekst
  • Kommunikation
  • Koordinering, koordinering, koordinering

Hvordan har din karrierevej set ud indtil nu?

Jeg har været meget privilegeret og har haft en fantastisk karriere indtil nu.

Jeg er altid nysgerrig på ny læring og nye begyndelser, og jo mere moden og erfaren jeg er blevet, jo bedre og mere spændende er opgaverne blevet og det er også lettere at gå ind i ”nye” opgaver da jeg har prøvet mig frem i alle typer af HR relaterede opgaver.
Jeg har ”gået op og gået ned” af karrierestigen, afhængigt af den tid, jeg har stået i og mine livsfaser. Det er meget naturligt for mig for livet ændrer sig jo hele tiden, og det er vigtigt at mærke godt efter. Indholdet af mine opgaver og jobs, har dog altid været de vigtigste og ikke mine titler.

Jo ældre jeg er blevet er jeg blevet bedre til at prioritere, lytte, have overblik og også at specialisere mig efter at jeg i mange år brugte tid på at suge erfaringer til mig. Hvis man vil være en dygtig HR-faglig person er det vigtigt at kende ”rugbrødsopgaverne” og være villig til at lære dem. Det lønner sig meget, også før du selv kan være i stand til at lede andre. Det er vigtigt at du forstår det, dine omgivelser bruger deres tid på, og også at du har respekt for alle typer af HR-opgaver.

Hvordan ser din typiske arbejdsdag ud?

Jeg arbejder med processer, styring af opgaver og samarbejdspartnere hver dag. Der er rigtig meget research, møder og meget kommunikation. Koordinering og opsamling i en god og rolig tone og adfærd smitter, og det minder jeg mig selv om, hver dag jeg står ud af sengen.

Hvad er den vigtigste læring i dit arbejdsliv indtil videre?

Gå altid efter det, der motiverer dig, vær fleksibel, nysgerrig og ydmyg – hjælp andre, hvor du kan.
Vær god til at samle opgaver op og gøre dem ordentligt færdige, vær grundig.
At det at være leder er ikke et mål i sig selv. Det er rejsen undervejs at være menneske, der betyder rigtig meget. 

Hvad motiverer dig?

At være omgivet af professionelle mennesker med sans for mennesker og god humor, motiverer mig og det motiverer mig også, at jeg kan selv kan motivere andre (og lever jo af det i dag).

Hvordan har du benyttet din uddannelse og din AAU-faglighed?

Jeg har udviklet mine kompetencer inden for HR enormt og i dag har jeg et meget fyldigt CV fyldt med fantastiske oplevelser, hvor jeg har mødt og lært folk at kende både her i Danmark og i udlandet.

Hvad fik dig til at vælge AAU?

Elsker Aalborg og tilbage i 1990 var Aalborg Universitet stadig i vækst og med en vældig innovativ tankegang fordi alt var nyt for AAU. Vi var pionerer og det er en oplevelse, jeg har taget med mig lige siden.
I dag er innovationen nået nye og andre højder og det er jeg stolt af at følge med i, ikke mindst fordi mine egne 10 første år på arbejdsmarkedet var med AAU som arbejdsgiver.

Hvad fik dig til at vælge din studieretning?  

Jeg har valgt den absolut bedste baggrund, både som den person jeg er, og som fagperson. Jeg kunne ikke have ønsket mig det bedre. Jeg elskede at studere og arbejde i mit første job på Aalborg Universitet, da det gav mig en god start og introducerede mig til human ressource- området som erhverv.

Dit bedste minde fra AAU?

Kærligheden til sprog, grammatik, kultur og den høje studieånd - i Danmark som udlandet..

Hvad var dine drømme for fremtiden, da du blev færdiguddannet?

At arbejde som coach og leder inden for HR – hvilket lykkedes mig.

Hvad er dit karriereråd til studerende og nyuddannede, når de kommer ud på arbejdsmarkedet?

Vær insisterende, positiv, udholdende, ydmyg/taknemmelig overfor alt det, dine omgivelser og dit netværk lærer dig – og når du erindrer dig om, at du også tilfører andre din gode energi.
Det vil føre dig langt.

Vi har alle sammen brug for hinanden og en dag er du på lige plan med dem, der hjalp dig i gang, og gjorde dig klogere på dig selv. Det kommer du til at bruge senere hen.

Med den viden og indsigt du har i dag, hvilket råd ville du så give dig selv hvis, du skulle begynde at studerer på AAU?

Vær fleksibel og hårdtarbejdende og tag til forelæsninger på andre fakulteter for at møde medstuderende med andre holdninger og faglige indsigter. Vær aktiv i en studenterorganisation eller deltag i deres arrangementer for at lære folk at kende og opbygge værdifulde netværk.