Forside

Nyhed

AAU lancerer ny hovedhjemmeside

Lagt online: 16.03.2022

Med nyt hjemmesidedesign, øget brugervenlighed og nyt CMS styrker AAU sin digitale kommunikation med omverdenen

Tekst: Mads Gregersen, AAU Kommunikation

Torsdag d. 17. marts lancerede AAU sin nye hjemmeside www.aau.dk. I forbindelse med udviklingen af den nye hjemmeside har AAU valgt et nyt hjemmesidedesign og taget et nyt såkaldt Content Management System i brug ved navn Umbraco.

På begge områder er der tale om store opgraderinger for AAU’s webkommunikation, fortæller projektleder Bo Hvass fra AAU's it-afdeling.

- Det nye hjemmesidedesign er mere tidssvarende end det tidligere design, som efterhånden er ni år gammelt. Samtidig er Umbraco mere enkelt at bruge, fordi det er nemmere at tilpasse til AAU’s konkrete behov. Det har i det hele taget har en masse funktioner, som på sigt vil spare tid hos webredaktøren og gøre vores webkommunikation langt stærkere, siger Bo Hvass.

Den nye hjemmeside har desuden et såkaldt brutalistisk design, der er væsentligt mere enkelt og overskueligt end det gamle. Over det næste års tid vil alle AAU’s sider forventeligt være på plads i CMS'et Umbraco. 

Løbende tilpasning

Udviklingen af hjemmeside og det bagvedliggende CMS er sket i samarbejde mellem universitetets it-afdeling, kommunikationsafdeling, institutter og udvalgte brugergrupper.

Styregruppen for webprojektet har universitetsdirektør Søren Lind Christiansen som formand. Han fortæller, at hjemmesiden også i fremtiden løbende skal tilpasses organisationens strategiske retning og aktiviteter.

- Vi har nået et punkt, hvor vi er langt nok til at kunne offentliggøre hjemmesiden, men der er stadig elementer, som skal overflyttes fra den gamle side til den nye over de næste måneder. Samtidig har vi som ambition, at hjemmesiden løbende skal udvikles, så den altid afspejler det, der sker i organisationen, siger Søren Lind Christiansen.

Med den nye hjemmeside styrker universitetet sit fokus på at sikre en høj kvalitet i sin digitale kommunikation med omverdenen.

- Først og fremmest vil jeg sige tak til alle dem, der har bidraget til arbejdet. Det er nemlig afgørende for AAU at have en tidssvarende hjemmeside, der både design- og indholdsmæssigt afspejler, hvem vi er. En hjemmeside, der gennem nyheder, information om vores uddannelser, forskning og samarbejdsaktiviteter viser, hvad vi står for strategisk, og hvad vi kan tilbyde i praksis. Det kan den nye hjemmeside.

Søren Lind Christiansen