Spring til indhold
Forside

Nyhed

AAU-jubilæum nærmer sig: Vil du dele dine minder i et forskningsprojekt om livet på AAU?

Lagt online: 30.05.2023

I 2024 fylder AAU 50 år, og i forbindelse med jubilæet har universitetet søsat forskningsprojektet ’Viden for verden. Aalborg Universitet gennem 50 år’. Forskerne bag projektet arbejder på en bog om AAU og efterlyser nu bidrag fra studerende og ansatte i form af minder og oplevelser.

Studiestart i hhv. 1995 og 2018. Foto: Henning Bagger/AU’s billedsamling og Lars Horn

Af Lea Laursen Pasgaard, AAU Kommunikation

- Aalborg Universitet bærer mange historier. Om mennesker, bygninger og steder. I hverdagens liv mellem dannelse, uddannelse, forskning og ledelse. I bogen forsøger vi at få perspektiver med fra alle dele af univiersitets liv og virke, fortæller Maria Simonsen, som er forskningslektor i historie på Institut for Politik og Samfund.

Hun er projektleder på forskningsprojektet ’Viden for verden. Aalborg Universitet gennem 50 år’, som hun laver i samarbejde med historiker Mogens Rüdiger. Projektet har til formål at fortælle universitetets historie fra 1974 til i dag. Resultatet af projektet bliver en populærvidenskabelig bog og en række videnskabelige artikler, som udkommer i forbindelse med jubilæet i 2024.

I enhver organisation er det vigtigt kontinuerligt at reflektere over sin egen historie, situation og udvikling. Hvilken betydning fik den valgte retning? Hvor har vi været? Og hvor er vi på vej hen? En sådan historie er med til at skabe identitet og mening.

Historiker Maria Simonsen

Hun opfordrer studerende og ansatte til at bidrage med fortællinger om deres oplevelser og dagligdag på AAU. Det kan være mindeværdige oplevelser, anekdoter fra dagligdagen, studiestarten, tilfældige møder på gangene, spændende forskningsprojekter osv.

- Det er utrolig spændende at dykke ned i historien og se, hvordan universitetet har udviklet sig i løbet af de sidste 50 år. Samtidig har arbejdet tydeliggjort, hvor vigtigt det er, at AAU bliver bedre til at sørge for bevarelsen af fx det kulturhistoriske arkivmateriale, der kan fortælle de små og store historier om universitetet – både fra hverdagslivet og de store begivenheder.  AAU fylder også 75 og 100 på et tidspunkt. Og der er mange flere historier at fortælle, siger Maria Simonsen.

Sådan deltager du

Har du lyst til at afgive et vidnesbyrd? Send en mail til historiestuderende og studentermedhjælper på projektet Sine Gadgaard på Sgadga21@student.aau.dk. Herefter modtager du et skema med nogle overordnede spørgsmål, du kan svare på.

Alle input bliver behandlet fortroligt. Når projektet afsluttes, bliver besvarelserne arkiveret i universitetets arkiv. Hvis du ønsker din besvarelse slettet, kan du kontakte forskerne bag projektet.

Har du spørgsmål eller ønsker yderligere oplysninger om projektet, kan du kontakte Maria Simonsen på simonsen@dps.aau.dk.