AAU logo

Ingeniøruddannelserne på Aalborg Universitet | +55 retninger

Ingeniørerne Gør en forskel for os allesammen

Vil du være ingeniør? Skabe velstand og fremgang og skubbe til vores forståelse af, hvad der er muligt?

Med +55 højt anerkendte ingeniøruddannelser, samt campusområder i Aalborg, Esbjerg og København, giver Aalborg Universitet (AAU) dig noget at vælge imellem.

Det gælder også længden på din ingeniøruddannelse. Vi har ingeniørfaglige bacheloruddannelser, diplomingeniøruddannelser og civilingeniøruddannelser indenfor stort set alle faglige retninger.

Gå på opdagelse her på siden og bliv klogere på krav, kombinationsmuligheder og hvad man laver som ingeniør.
 

Hvor lang tid tager det at blive ingeniør?

Hvor lang tid tager det at blive ingeniør?

På AAU har vi bachelor-, diplom- og civilingeniøruddannelser. Det betyder at længden på din ingeniøruddannelse kan varieres alt efter, hvad dine ønsker er. Som vist i modellen  skal du for at blive civilingeniør enten gennemføre en ingeniørfaglig bacheloruddannelse (3 år) eller en ingeniøruddannelse som diplomingeniør (3 ½ år), før du kan starte på en civilingeniøruddannelse (2 år). 

Bacheloruddannelser (Ingeniørfaglige)

3 åR

De ingeniørfaglige bacheloruddannelser varer 3 år. Herefter er det muligt at bygge ovenpå med en civilingeniøruddannelse.

A

B

C

E

G

I

K

M

N

P

R

  • Robotics

    Læses i Aalborg, engelsksproget

S

Interesseret i andet end ingeniøruddannelser? Se fx de naturvidenskabelige uddannelser på den komplette liste med bacheloruddannelser fra Aalborg Universitet.

Diplomingeniøruddannelser

1/2 år inkl. praktikophold

Uddannelsen til diplomingeniør tager 3 ½ år og er et særligt forløb til dig, der ønsker en kort, erhvervsrettet ingeniøruddannelse. 

Om diplomingeniøruddannelsen

Diplomingeniøruddannelsen er en professionsbachelor. Det vil sige at metoderne og værktøjerne du lærer at kende i løbet af dine studier, i højere grad end et almindeligt bachelorforløb er sporet ind på at du skal i job efter endt uddannelse, fremfor at læse videre.

På diplomingeniøruddannelserne er der lagt større vægt på den tekniske del af ingeniørarbejdet og mindre vægt på det forskningsmæssige.

For at blive diplomingeniør skal du, hen mod slutningen på din uddannelse ½ år i praktik i en virksomhed. Her får du mulighed for at afprøve det du har lært og naturligvis tage ved lære af de ingeniører og fagfolk, som findes i virksomheden.

Hvis du vil være civilingeniør, så overvej en bachelor i stedet

Hvis du fra start af har tænkt dig at blive civilingeniør, så vil vi anbefale dig, at gå uden om diplomingeniøruddannelserne og i stedet vælge en ingeniørfaglig bachelor som dit adgangsgrundlag til civilingeniøruddannelsen. De ingeniørfaglige bacheloruddannelser er nemlig et halvt år kortere end diplomingeniøruddannelserne. 

  •  

 

Generel studievejledning

Generel studievejledning

Har du brug for generel studievejledning om Aalborg Universitets uddannelser, så kontakt AAU's studievejledning. Du kan ringe og skrive til vejlederne.
 

Kontakt AAU's studievejledning

Fordelene ved en ingeniøruddannelse på AAU

Fordelene ved en ingeniøruddannelse på AAU

Ingeniøruddannelser med valgmuligheder, samarbejde med erhverslivet, projekt- og samarbejdskompetencer - og meget mere.

En ingeniøruddannelse fra AAU - Derfor

Er du håndværker?

Kvalificér dig til universitetet og ingeniøruddannelsen på blot et år med Adgangskursus.

 

Hurtigt igang med ingeniøruddannelsen