AAU logo

Ingeniøruddannelserne på Aalborg Universitet | +55 retninger

BLIV INGENIØR OG GØR EN FORSKEL FOR OS ALLESAMMEN

Vil du være ingeniør? Skabe velstand og fremgang og skubbe til vores forståelse af, hvad der er muligt?

Med +55 højt anerkendte ingeniøruddannelser, samt campusområder i Aalborg, Esbjerg og København, giver Aalborg Universitet (AAU) dig noget at vælge imellem.

Det gælder også længden på din ingeniøruddannelse. Vi har ingeniørfaglige bacheloruddannelser, diplomingeniøruddannelser og civilingeniøruddannelser indenfor stort set alle faglige retninger.

Gå på opdagelse her på siden og bliv klogere på krav, kombinationsmuligheder og hvad man laver som ingeniør.


 

 

Spørgsmål og svar om ingeniører

Ofte stillede spørgsmål (FAQ)

Hvor lang tid tager det at blive ingeniør?

 

Hvor lang tid tager det at blive ingeniør?

På AAU har vi bachelor-, diplom- og civilingeniøruddannelser. 

Det betyder at længden på din ingeniøruddannelse kan varieres alt efter, hvad dine ønsker er. Som vist i modellen med ingeniøruddannelser skal du for at blive civilingeniør enten gennemføre en ingeniørfaglig bacheloruddannelse (3 år) eller en ingeniøruddannelse som diplomingeniør (3 ½ år), før du kan starte på en civilingeniøruddannelse (2 år). 

Du kan læse 3 år, 3 ½ år, 5 år eller 5 ½ år – valget er dit.

 

Hvad Laver en ingeniør?

Mange forbinder ordet ”ingeniør” med byggepladser og gule sikkerhedshjelme. Det der populært kaldes en bygningsingeniør.

Men ingeniørernes område er langt bredere end det. Der findes ingeniører i stort set alle brancher – og opgaverne de arbejder med spænder alt fra udvikling af satellitter og lægemidler til konstruktion af maskiner og nye materialer.

Ingeniørerne arbejder også med planlægning af energisystemer, ledelse og strategiudvikling af virksomheder. Ja, næsten alt, hvad du kan forestille dig.  

Det fælles for alle ingeniører er at de, i høj grad, bruger viden fra naturvidenskabens verden til at løse problemer med. Populært sagt kan man sige at matematik, fysik, kemi, biologi og andre former for naturvidenskabelig viden udgør ingeniørens ”værktøjer”. Det er specialiseret viden fra disse felter, der gør det muligt for ingeniørerne at udvikle nye produkter og løsninger.

Du kan læse mere om ingeniørernes opgaver på de enkelte uddannelsessider under menupunktet ”Job og karriere” og/eller besøge vores Youtube, Instagram, Facebook eller Google+ profil, hvor vi løbende bringer artikler, billeder og video, der går tæt på ingeniørlivet. 

Hvorfor læse ingeniør på Aalborg Universitet?

 

Stort udbud af ingeniøruddannelser og kombinationsmuligheder

Med +20 ingeniørfaglige bacheloruddannelser, 10 diplomingeniøruddannelser og over 40 civilingeniøruddannelser finder du en fuld vifte af ingeniøruddannelser på Aalborg Universitet. Kombinations- og specialiseringsmulighederne er også særdeles gode.

 

Løs virkelige problemer

Aalborg Universitets internationalt anerkendte studieform, PBL (Problem-based learning), bygger på ”learning-by-doing” gennem gruppearbejde. Det betyder, at du som en del af din ingeniøruddannelse skal samarbejde og finde løsninger på problemer fra virkelighedens verden. Studieformen gør, at du opnår de projekt- og samarbejdskompetencer, som mange ingeniørvirksomheder efterspørger, navnlig:

  • Evnen til at samarbejde
  • Evnen til at kommunikere forståeligt og effektivt
  • Evnen til at overskue processer og organisere arbejdet derefter.

 


Samarbejd tæt med virksomheder

Aalborg Universitets ingeniøruddannelser har tradition for et tæt samarbejde med erhvervslivet. Faktisk lægger universitetets studieform op til at du som ingeniørstuderende kan skabe løsninger og ny viden i samarbejde med virksomheder. Ikke bare i én uge eller to, men igennem et helt semester (½  år) og måske endda endnu mere. Det giver din ingeniøruddannelse dybde og du får et netværk, der kan spore dig ind på en karriere som færdiguddannet ingeniør.

 


Bliv undervist af førende forskere

På Aalborg Universitet undervises du af aktive forskere, hvoraf mange er internationalt førende inden for deres felt. Det betyder, at du som ingeniørstuderende har fingeren på pulsen, og er sikret en ingeniøruddannelse af høj faglig kvalitet og er tæt på den nyeste forskning og teknologi indenfor ingeniørområdet.

 

Højt anerkendte Ingeniøruddannelser

Aalborg Universitets ingeniøruddannelser lever op til en vifte af internationale standarder og krav, som sikrer høj kvalitet i undervisningen og et tydeligt erhvervsmæssigt fokus. Aalborg Universitets ingeniøruddannelser har kvalitetsstempler fra flere internationale faglige organisationer heriblandt CDIO, CESAER og SEFI.