AAU logo

Bæredygtigt Design, Bachelor

Bæredygtigt Design

Bæredygtigt Design

Kreativ ingeniør med et socialt ansvar – Er det dig? Drømmer du om at designe velfærdsteknologi, bæredygtige produkter og systemer til gavn for din og de næste generationer? Ønsker du at hjælpe virksomheder og offentlige organisationer med at tilpasse sig til fremtidens klimaforandringer, så skal du læse den nye uddannelse i Bæredygtigt Design på Aalborg Universitet.

bæredygtighed og innovativ funktionalitet ​

Klimaudfordringer og et truet miljø betyder i dag, at bæredygtighed og innovativ funktionalitet skal tænkes ind i nye produkter og systemer. På Bæredygtigt Design bliver du ekspert i at skabe og implementere bæredygtige produkter og systemer i tæt samarbejde med virksomheder, kommuner og frivillige organisationer. Du udvikler fx nødhjælpstelte, cykelairbags eller robotstøvsugere. Du kan også arbejde med genoptræning af ældre, energirigtigt mobilitet eller affaldssystemer i byerne.

En eftertragtet tværfaglig profil

Du får en tværfaglig uddannelse, hvor du blandt andet får viden om projektledelse, udvikling af prototyper og konceptualisering i kreative designfag. Du lærer om mennesket, og om hvordan vi agerer i forskellige kulturelle og sociale sammenhænge samtidig med, at du studerer de tekniske ingeniørfag som matematik, energiomsætning og datahåndtering. Med denne kombination af kompetencer vil du som ingeniør kunne indgå i den tværfaglige virkelighed, der efterspørges i erhvervslivet.

Hør studerende og undervisere fortælle om uddannelsen


Rusten i matematikken?

Vi anbefaler, at du genopfrisker matematik på A-niveau inden studiestart på en teknisk- eller naturvidenskabelig uddannelse, hvis du har karakterer på 7 eller mindre i matematik fra din gymnasieuddannelse og/eller hvis din gymnasieuddannelse er et år gammel eller mere.

Følg et intensivt Brush-up-kursus på A-niveau inden studiestart.
 

Du får viden om

  • Designprocesser og visualisering
  • Re-design for bæredygtighed
  • Co-design og brugerinddragelse
  • Modeller, mekanik og materialer
  • Strategisk konceptudvikling

Fakta om uddannelsen

By

Adgangskrav

Se Studieordningen

Mød AAU
Deltag i arrangementer på Aalborg Universitet for studiesøgende, og oplev studielivet på AAU. mød aalborg universitet