Spring til indhold

Samfundsfag - Ungdomsserier og ungdomsidentitet

Kort beskrivelse af aktiviteten: Ungdomsserier på tv og på streamingtjenester har i stigende grad fået en vigtig stemme i samfundsdebatten omkring emner med særlig relevans for unge – det, der på engelsk kaldes ’young adults’.

Serier som SKAM, 13 Reasons Why, Natten til lørdag, Riverdale, Salsa, Sex Education og mange flere sætter fokus på identitetsdannelse, seksualitet, køn, selvstændighed, forholdet mellem land og by og mange andre centrale temaer, der taler direkte ind i unge personers identitetsformative periode.

Gennem inddragelse af forskellige platforme, som de fleste unge anvender, og gennem en bevidst fortællestil i øjenhøjde med målgruppen formår nutidens ungdomsserier på danske, nordiske og internationale streamingtjenester at etablere et relevant og seriøst diskussionsforum for unge, som selv gennemgår en identitetsskabende livsfase. Serierne repræsenterer ikke kun samtidens ungdomskulturer – de er også med til at forme dem.

Faglig relevans: Dansk, Engelsk, Samfundsfag.

Nøgleord: Netflix, identitet, ungdom, tv-serier, seksualitet.

Forventet niveau: Kan tilpasses alle niveauer i gymnasiet

Forberedelse: Ingen forberedelse påkrævet.

Udbytte: Den enkelte elev vil gennem aktiv deltagelse få indsigt i en kompleks og samfunds relevant dialog, som foregår i ungdomsserier målrettet specifikt mod en målgruppe i den gymnasiale alder. Eleverne får derved ikke kun indsigt i et fagligt relevant emne. Underviserne lægger op til, at eleverne skal få selvrefleksiv indsigt i egen identitetsudvikling og selvforståelse gennem debatterne i ungdomsserierne.

Maks. antal personer: Besøget kan tilrettelægges efter antal. Dog minimum 10. 

Tidspunkter for besøget: Aftales med kontaktperson.

Besøgets varighed: 5-7 timer (afhængig af deltagere)

Mødested: Aftales med kontaktperson.

Kontaktperson: gymnasieportalen@adm.aau.dk - Kim Toft Hansen, Lektor, Institut for Kultur og Læring. Louise Brix Jacobsen, Lektor, Institut for Kultur og Læring.

Du skal acceptere følgende cookiekategorier for at kunne se indholdet: Statistiske