AAU logo

Elektronik, Diplomingeniør

Elektronik, diplomingeniør

Elektronik, diplomingeniør

Diplomingeniører i Elektronik fra Aalborg Universitet deltager i udviklingen og produktionen af mange af de produkter, du møder i din hverdag. Derfor er uddannelsen i høj grad rettet mod fremtiden. Elektronik er et område i konstant udvikling, og der skal ingeniører til at lede og nytænke arbejdet, for at virksomhederne kan følge med.

Det er vigtigt med kompetente elektronikingeniører, der kan komme med nye ideer til produkter og som løbende kan forbedre eksisterende produkter mht. funktionalitet, størrelse og pris.

Mange af projekterne på uddannelsen foregår i samarbejde med virksomheder. Kontakten til erhvervslivet giver dig ikke blot en god mulighed for at afprøve ideer i praksis - det er også en smagsprøve på den fremtid, der venter dig.

En tidligere studerende fortæller

"Det var faktisk min storebror, som vækkede min interesse for at læse elektronik. Han gik til noget elektronikundervisning i ungdomsskolen, og han kom hjem og viste noget af det, han havde lavet. Dér tænkte jeg: det vil jeg også prøve. Jeg gik så i gang med at læse lidt om det, bl.a. om hvad en elektronikingeniør laver, og så endte jeg med at vælge AAU. Det var lidt et oplagt sted, da jeg fra HTX allerede der var godt inde i gruppearbejdet. Samtidig tiltalte det mig også at arbejde i grupper, hvor man er fælles om ansvaret og samtidig altid kan sparre med hinanden, noget, som AAU udmærker sig på. Og de muligheder, som AAU kunne tilbyde mig, gjorde også at jeg tænkte, at dette sted var det rette for mig. Den tværfaglighed, som diplomuddannelsen tilbyder, gjorde at jeg også kunne skrue min uddannelse sammen, nøjagtig som jeg ville, ved bl.a. at supplere op med en anden overbygning".

RASMUS BIRKELUND NIELSEN, DIPLOMINGENIØR I ELEKTRONIK


Særligt omkring optagelse (ansøgningsnavn: Elektronik)

Diplomingeniøruddannelsen i Elektronik er i den koordinerede tilmeldning (KOT) anført under Elektronik uddannelsesnr. 25260.

Rusten i matematikken?

Vi anbefaler kraftigt, at du genopfrisker matematik på A-niveau inden studiestart på en teknisk- eller naturvidenskabelig uddannelse, hvis du har karakterer på 7 eller mindre i matematik fra din gymnasieuddannelse og/eller hvis din gymnasieuddannelse er et år gammel eller mere.

Følg et intensivt Brush-up kursus på A-Niveau inden studiestart.

Opfylder du ikke adgangskravene til den ingeniøruddannelse, du gerne vil begynde på? Så har du muligheden for at tage på Adgangskursus og blive klar. Læs mere på: www.ak.aau.dk.

Du får viden om

  • Kommunikationsteknologi
  • Programmering
  • Regulering
  • Signalbehandling
  • Matematik

Fakta om uddannelsen

By

Adgangskrav

Se Studieordningen

Mød AAU
Deltag i arrangementer på Aalborg Universitet for studiesøgende, og oplev studielivet på AAU. mød aalborg universitet