AAU logo

Motivation

Motivation er alfa og omega

Motivationen er din drivkraft og energi i dagligdagen, derfor er det også essentielt at du finder den drivkraft, som skubber dig fremad. Det kan være svært at være åben, nysgerrig og undrende, som er væsentlige ingredienser i problemorienteret projektarbejde på AAU, hvis du hele tiden føler, at du er bagud med dit studie. 

Føler du dig presset, er det vigtigt, at du bliver opmærksom på hvorfor, så du har mulighed for at ændre det. Eksempelvis med denne øvelse:

YDRE OG INDRE STRESSFAKTORER


Manglende motivation kan udmunde i, at du føler du dig presset, og ikke oplever balance i dit studium. Du har måske været motiveret til at studere, men har med tiden mistet noget af gejsten? Det kan også være, at du er i tvivl, om du er på det rigtige studie? Hvad end det skyldes, er det vigtigt, at du arbejder på at finde din drivkraft.

Med øvelsen "Hvad er vigtigt for dig i dit studieliv", kan du blive mere klar over, hvad der motiverer dig. 
 

Hvad er vigtigst for dig i dit studieliv?

Find din drivkraft

Med motivation får du drivkraft til at komme igennem studiet, men modsat hvis ikke længere du er motiveret for studiet, vil du bruge store mængder af ressourcer og energi bare for at komme igennem hvert semester. Derfor er det vigtigt, at du stiller dig selv følgende spørgsmål

 • Har jeg valgt det rigtige studie?
 • Hvad er min passion?
 • Hvad motiverer mig?
 • Hvad elsker jeg at gøre og hvorfor?

Det kan være skræmmende, at komme til den kendsgerning, at det måske ikke er det rigtige studie, du har valgt, og du kan også være i tvivl om, hvad det så er du vil.  Derfor er det vigtigt, at du bruger tid på at funderer over ovenstående spørgsmål. Det er vigtigt at du finder din motivation - den der gør, at tingene lykkes for dig, den der gør, at du får succesoplevelser og den der gør, at du går igennem ild og vand for at lykkes.  


Mangler du energi i hverdagen, kan det skyldes, at du prioriterer din tid forkert. Find energien og motivationen gennem denne øvelse: 
 

Hvad giver dig energi i din hverdag

Test dig selv - er du motiveret?

Stil dig selv følgende spørgsmål:

 • Hvorfor valgte du dit studie?
 • Var du motiveret for dit studie, da du påbegyndte det?
 • Hvorfor brænder du ikke længere for dit studie?
 • Kan du ændre på noget, der kan give dig motivationen igen? Hvis ja, hvad? Hvis nej – er der så andet, du brænder for?
 • Hvilke følelser får du, når du tænker på dit drømmestudie?
 • Hvem eller hvad holder dig tilbage for at skifte til dit drømmestudie?
 • Hvad er grunden til, at du lader nogen eller noget stå i vejen for dine drømme?

Det kan være svært at svare på ovenstående spørgsmål, og du kan også føle dig trist og blive ked af det, du kommer frem til, men meningen med det er vigtig for, at du kan nå dine drømme.