AAU logo
Uddannelse
Forskning
Samarbejde

Malene inspireres stadig af studiekammeraterne

Malene inspireres stadig af studiekammeraterne

Gruppe- og projektarbejde var afgørende for Malene Vejby Kristensens valg af uddannelse, da hun søgte ind på sociologistudiet på Aalborg Universitet i 1999. Hun lærte ikke kun at arbejde sammen med andre; hun fik også venskaber for livet og ses stadig med en gruppe af sine tidligere studiekammerater på en årlig sociologitur.


Malene Vejby Kristensen er specialkonsulent og sundhedskoordinator ved Psykiatrien i Region Nordjylland. Her hjælper hun blandt andre læger og sygeplejersker med at holde fokus på den fysiske sundhed hos psykiatriske patienter. Hun har en kandidatuddannelse i sociologi fra Aalborg Universitet i 2004.

- Jeg er fyldt med gode minder fra studietiden. Det var fedt at tage af sted hver dag, og der var masser af drive i de grupper, jeg var i. Jeg var rigtig glad for vores snakke, diskussioner, og hvordan vi kunne bruge og berige hinanden i gruppearbejdet. Jeg har fået et godt fundament med fra AAU, som jeg i høj grad bruger i mit job i dag, når jeg skal være projektleder og formulere en problemstilling, som vi samarbejder om at løse, fortæller hun.

Deler udfordringer i arbejdslivet

Ud over en solid faglighed trækker Malene Vejby Kristensen også stadig på sit netværk af studiekammerater fra tiden på Aalborg Universitet.
Møde Malene, tidligere studerende fra AAU

 - Jeg har fået et godt fundament med fra AAU, som jeg i høj grad bruger i mit job i dag, når jeg skal være projektleder og formulere en problemstilling.

 

- Vi er en gruppe på syv piger fra sociologistudiet, som har været i gruppe med hinanden i løbet af studiet. Siden vi blev færdiguddannede i 2004 har vi haft en årlig sociologi-weekend, hvor vi alle samles. Weekenden indledes altid med en faglig runde, hvor vi hver især fortæller, hvor vi er i vores arbejdsliv lige nu, og hvilke udfordringer vi har, og så er der selvfølgelig tid til både sjove aktiviteter, god mad og lange snakke. Det er inspirerende at blive ved med at følge hinanden over så lang tid, og jeg ville ikke være det foruden, siger hun.

MALENES RÅD TIL DIG, DER SKAL VÆLGE UDDANNELSE

Søg ind på en uddannelse, der afspejler dine interesseområder og styrker. Studier er hårdt arbejde, der kræver interesse, lyst og flair for at komme helskindet igennem. Hold ud i de tider, hvor du synes, studiet er svært. Der er op- og nedture i et studieliv, men på AAU har du nemt mulighed for at opbygge et godt og støttende netværk, blandt andet igennem gruppearbejdet.