Studieservice

Forskning
Samarbejde

SU i udlandet

 • +

  SU mens du er på studieophold

  Hvis du skal på studieophold i udlandet, kan du få SU til det, hvis:

  • Studieopholdet er fuldt meritgivende
  • Du har SU-klip tilbage til din uddannelse

  Din SU vil automatisk fortsætte, når du tager på et studieophold som en del af din uddannelse. Det er kun, hvis dit studiehold ikke er fuldt meritgivende, at du skal kontakte SU-kontoret

 • +

  Bopælsstatus under dit studieophold

  Når AAU har godkendt dit studieophold, skal du ikke søge særskilt SU til det. Du skal dog altid oplyse perioden for dit studieophold i minSU. Det gør du under Ret din SU - Oplys særlige bopælsforhold.

  Er du hjemmeboende, inden du tager på studieophold, vil du automatisk blive tildelt SU som udeboende, når du har udfyldt ansøgningen via minSU under Ret din SUOplys særlige bopælsforhold. Det er din bopælsstatus den første i en måned, der afgør, om du kan få SU som hjemme- eller udeboende.

  Bemærk, at du aldrig kan søge om SU med tilbagevirkende kraft men tidligst fra den måned, hvor du har udfyldt en ansøgning via minSU.

  Kontakt altid Folkeregisteret i din kommune, så din bopæl bliver registeret korrekt, mens du er på studiehold. 

 • +

  Udlandsstipendium

  Hvis dit studieophold er uden om en samarbejdsaftale, og du skal betale en studieafgift, er der mulighed for at få dækket noget af studieafgiften via et udlandsstipendium.
   

  Læs mere om Udlandsstipendium
  Læs mere om udlandsstipendium på su.dk

 • +

  SU til Hele uddannelser i udlandet

  Hvis du skal læse en hel bachelor- eller kandidatuddannelse i udlandet, er der også mulighed for at søge om SU eller udlandsstipendium til dette.

  Det er Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte, der behandler disse sager. Har du derfor spørgsmål til dette, skal du kontakte Styrelsen via Digital Post på borger.dk.
   

  Læs mere om SU til hele uddannelser i udlandet på su.dk