AAU logo
Uddannelse
Forskning
Samarbejde

Motivation

Motivation er alfa og omega

Motivationen er din drivkraft og energi i dagligdagen. Derfor er det også essentielt, at du finder den drivkraft, som skubber dig fremad. Det kan være svært at være åben, nysgerrig og undrende, som er væsentlige ingredienser i problemorienteret projektarbejde på AAU, hvis du hele tiden føler, at du er bagud med dit studie. 

Føler du dig presset, er det vigtigt, at du bliver opmærksom på hvorfor, så du har mulighed for at ændre det. Eksempelvis med denne øvelse:

YDRE OG INDRE STRESSFAKTORER


Manglende motivation kan udmunde i, at du føler dig presset og ikke oplever balance i dit studium. Du har måske været motiveret til at studere, men har med tiden mistet noget af gejsten? Det kan også være, at du er i tvivl, om du er på det rigtige studie? Hvad end det skyldes, er det vigtigt, at du arbejder på at finde din drivkraft.

Med øvelsen "Hvad er vigtigt for dig i dit studieliv", kan du blive mere klar over, hvad der motiverer dig. 
 

Hvad er vigtigst for dig i dit studieliv?

Find din drivkraft

Med motivation får du drivkraft til at komme igennem studiet, men modsat hvis ikke længere du er motiveret for studiet, vil du bruge store mængder af ressourcer og energi bare for at komme igennem hvert semester. Derfor er det vigtigt, at du stiller dig selv følgende spørgsmål

  • Har jeg valgt det rigtige studie?
  • Hvad er min passion?
  • Hvad motiverer mig?
  • Hvad elsker jeg at gøre og hvorfor?

Det kan være skræmmende at komme til den kendsgerning, at det måske ikke er det rigtige studie, du har valgt, og du kan også være i tvivl om, hvad det så er, du vil.  Derfor er det vigtigt, at du bruger tid på at funderer over ovenstående spørgsmål. Det er vigtigt, at du finder din motivation - den, der gør, at tingene lykkes for dig, den, der gør, at du får succesoplevelser og den, der gør, at du går igennem ild og vand for at lykkes.  


Mangler du energi i hverdagen, kan det skyldes, at du prioriterer din tid forkert. Find energien og motivationen gennem denne øvelse: 
 

Hvad giver dig energi i din hverdag?