Uddannelse
Samarbejde

Tilbud om live-vejledning hos eVejledningen i forbindelse med kvote 2 ansøgninger

eVejledningen har sammensat en række livechat-vejledningstilbud i forbindelse med optagelse på en videregående uddannelse. Du kan læse mere om tilbuddene nedenfor. Vær opmærksom på, at det kun er ganske få bacheloruddannelser på AAU, der kræver motiveret ansøgning.

Lagt online: 30.01.2019

Liveoplæg om kvote 2 og om at skrive motiveret ansøgning

eVejledningen holder en række liveoplæg for ansøgere til kvote 2. Liveoplæggene foregår i et digitalt rum med flere deltagere. En vejleder er til stede med webcam og lyd, mens deltagerne undervejs har mulighed for at stille spørgsmål via en fælleschat.

Hver mandag kl. 19.30-20.30 frem til den 25. februar holder eVejledningen liveoplægget ’Få styr på din ansøgning i kvote 2’. De kigger på, hvad der tæller med i kvote 2-vurderingen på uddannelserne og får styr på begreber som adgangsgrundlag, prioritering, standby og betinget optagelse. Efter 1. februar har de også mulighed for at se på ansøgningen sammen direkte på Optagelse.dk.

Tilmeld dig til oplæggene om kvote 2 her

Fra d. 6. februar til d. 13. marts holder eVejledningen ni liveoplæg om at skrive motiveret ansøgning. Første del af oplægget handler om de generelle retningslinjer for den motiverede ansøgning, mens 2. del er en workshop, hvor deltagerne selv får mulighed for at komme på banen og give hinanden input og feedback.

Motiveret ansøgning

eVejledningen tilbyder dels liveoplæg om, hvordan du som ansøger bedst skriver en motiveret ansøgning til de uddannelser, hvor det er relevant. Du kan også læse deres artikel og få en række gode råd til din ansøgning. Link til begge dele finder du nedenfor:

Få gode råd til din motiveret ansøgning hertilmelding til liveoplæggene om motiveret ansøgning her

Livechat om kvote 2 optagelse åbner 4. marts 2019

Sidste år fik knap 8000 ansøgere hjælp i eVejlednings livechat om ansøgning til de videregående uddannelser.

I år åbner eVejledningen livechatten op til kvote 2 mandag d. 4. marts. Livechatten vil være åben dagligt kl. 9-21 frem til den 15. marts, hvor vi lukker chatten efter ansøgningsfristen kl. 12.

I livechatten kan de vejledningssøgende stille spørgsmål i et fælles chatrum, hvor en vejleder udstyret med webcam og lyd sidder klar til at besvare spørgsmål vedrørende ansøgning og optagelse. Vejlederen har mulighed for at vise Optagelse.dk, når der er spørgsmål til de enkelte felter i ansøgningen – og er i tæt dialog med den tekniske support på Optagelse.dk undervejs.

Alle spørgsmål om optagelsessystemets regler eller om Optagelse.dk er velkomne i livechatten. Du finder livechatten via evejledning.dk eller direkte her: https://uvmdk.adobeconnect.com/livechat

Livechat på engelsk

Evejledningen afholder engelsk livechat for internationale ansøgere 4 gange á to timer:

Tirsdag den 19. feb. kl. 19-21
Tirsdag den 26. feb. kl. 19-21
Søndag den 10. marts kl. 14-16
Tirsdag den 12. marts kl. 19-21

Den engelske livechat holdes på https://uvmdk.adobeconnect.com/livechat_english/

åbningstider

eVejledningen har udvidet åbningstid i weekenden d. 9. og 10. marts, hvor telefon og chat vil være åben fra kl. 12-18.

Som nævnt ovenfor vil livechatten være åben dagligt fra kl. 9-21 fra d. 5. marts til d. 15. marts – også i weekenderne.

Også i weekenden d. 23. og 24. februar vil telefon og chat være åben kl. 10-16, men målgruppen for den udvidede åbningstid i den weekend er forældre og elever, der skal søge ungdomsuddannelse inden d. 1. marts.

Vejledninger til Optagelse.dk på Viden.stil.dk

eVejledningen er i fuld gang med at slanke og opdatere brugervejledningerne til Optagelse.dk på Viden.stil.dk, så de er klar til d. 1. februar. Målet er, at det bliver enklere og mere overskueligt, og at flere selv kan finde svar på deres spørgsmål.

Der linkes direkte til vejledningerne på Viden.stil.dk fra forsiden af Optagelse.dk og i flere af hjælpeteksterne i ansøgningen. I år suppleres der med en kort video, der viser flowet i ansøgningen. Videoen kommer til at ligge på forsiden af Optagelse.dk sammen med link til brugervejledningen.

I finder de reviderede vejledninger her senest den 1. februar. Indtil da ligger de ’gamle’ vejledninger på siden.

eVejleder