Uddannelse
Samarbejde

Studerende i en Corona tid

Lagt online: 27.03.2020

Mit navn er Christina, jeg er 23 år og studerer Sociologi på 6. semester. Jeg er blevet opfordret til at fortælle om, hvordan jeg, som helt almindelig studerende, takler en hverdag, som med ét slag er forandret og om de udfordringer det giver mig både fagligt, men også socialt.

Corona og mig

Jeg synes, det er svært ikke bare at kunne være sammen med dem, jeg har lyst til. Jeg er selv i gang med mit bachelorprojekt, som jeg skriver sammen med én af mine medstuderende. Det er ikke altid problemfrit, men jeg tror det er positivt, at vi kun er to i gruppen i forhold til planlægning. Vi facetimer en del, går lange ture, snakker om tingene og er egentligt meget i kontakt, det fungerer rigtig godt. På den måde føler jeg mig heller ikke alene med udfordringerne.

Men den isolation, vi alle i øjeblikket oplever, kan sikkert hos mange også give en følelse af tomhed og ensomhed. For mig virker det rart, at holde kontakten, gennem diverse medier, med dem jeg har kær. Jeg gør, hvad jeg kan for at have kontakt til veninder og familie så tit som muligt og ind i mellem gør jeg noget ekstra fx at planlægge en spilleaften på Skype, lave en musikquiz eller streame en film sammen med nogen - alle kneb gælder. Nogle studerende oplever måske en følelse af, at være spærret inde. Jeg synes, at det hjælper at komme lidt ud i det gode vejr - selvfølgelig på behørig afstand. Jeg løber eller går en tur, hvilket giver mig overskud samtidig med, at jeg lige mærker, at der faktisk er en verden udenfor.

Corona og dig

Hvis du ikke føler, at dét rækker, eller hvis du bare trænger til nogen at snakke med om noget helt andet en bekymringer og Corona kan du fx opsøge det online fælleskab Bobleberg. Her kan du møde mennesker der, lige som dig, ønsker at være social med andre. Du kan søge på interesser eller landsdel eller noget helt tredje og tilbuddet er helt gratis.

Det kan også være, at du bare har brug for at vende din situation eller bekymringer. Her kan du altid kontakte en studie- og trivselsvejleder på AAU. De har dagligt åben på telefonen ml. kl. 12.00-14.00. Du kan også ringe til Studenterrådgivningen, studenterpræsterne eller Headspace, som også gerne hjælper. Det er så vigtigt at række ud, hvis du har brug for nogen, at dele dine bekymringer med!

Derudover findes der på AAU en Corona-hjemmeside, hvor du kan finde svar på alt fra de nye midlertidige eksamensformer til it-hjælp.

Corona og os

For os studerende kan lige præcis den eksamensperiode, der venter forude, godt komme til at fylde meget. Jeg ser ind i en periode præget af en masse opgaver og et stort pres. Det gør det ikke lettere, at tænke på, at hverdagen er blevet lidt mere usikker. Jeg prøver at sige til mig selv, at det er okay, at jeg ikke har styr på alt, og at det er okay, at jeg føler, at det hele er lidt uoverskueligt. Jeg forsøger at tage én ting ad gangen og tænker på, at alle andre studerende er i samme situation som mig.

Jeg tror det er vigtigt, at vi sammen, på afstand, prøver at finde en form for ro i situationen. Tingene skal nok flaske sig på den ene eller anden måde! Når der opstår tvivl i forhold til fx informanter og eksaminer, så sørger jeg for at snakke med min vejleder om processen. Og når det gælder udfordringer i relation til studiet, så minder jeg mig selv om, at både undervisere, studiesekretærer, studievejledere og andre dagligt står til rådighed og kan hjælpe og vejlede. Jeg håber, at du vil gøre det samme.

Af: Christina Kearney, Sociologi.

Links til hjemmesider: