AAU logo
Uddannelse
Forskning
Samarbejde
Glædeligt juletilbud: live-vejledning hos e-Vejledningen om kvote 2 ansøgninger

Glædeligt juletilbud: live-vejledning hos e-Vejledningen om kvote 2 ansøgninger

eVejledningen har sammensat en række livechat-vejledningstilbud i forbindelse med optagelse på en videregående uddannelse. Du kan læse mere om tilbuddene nedenfor. Vær opmærksom på, at det kun er ganske få bacheloruddannelser på AAU, der kræver motiveret ansøgning.

Lagt online: 18.12.2019

Liveoplæg om kvote 2 og om at skrive motiveret ansøgning

eVejledningen holder en række liveoplæg for ansøgere til kvote 2. Liveoplæggene foregår i et digitalt rum med flere deltagere. En vejleder er til stede med webcam og lyd, mens deltagerne undervejs har mulighed for at stille spørgsmål via en fælleschat.

Hver mandag fra den 6. januar og til og med den 24. februar fra kl. 19.30 - 20.30 holder eVejledningen liveoplægget ’Få styr på din ansøgning i kvote 2’. De kigger på, hvad der tæller med i kvote 2-vurderingen på uddannelserne og får styr på begreber som adgangsgrundlag, prioritering, standby og betinget optagelse.

Tilmeld dig til oplæggene om kvote 2 her

Hver tirsdag fra den 4. februar til og med den 10. marts holder eVejledningen liveoplæg om at skrive motiveret ansøgning. Første del af oplægget handler om de generelle retningslinjer for den motiverede ansøgning, mens 2. del er en workshop, hvor deltagerne selv får mulighed for at komme på banen og give hinanden input og feedback.

Motiveret ansøgning

eVejledningen tilbyder dels liveoplæg om, hvordan du som ansøger bedst skriver en motiveret ansøgning til de uddannelser, hvor det er relevant. Du kan også læse deres artikel og få en række gode råd til din ansøgning. Link til begge dele finder du nedenfor:

Få gode råd til din motiverede ansøgning her

tilmelding til liveoplæggene om motiveret ansøgning her

Livechat om kvote 2 optagelse åbner 4. marts 2019

Sidste år fik knap 8000 ansøgere hjælp i eVejlednings livechat om ansøgning til de videregående uddannelser.

I år åbner eVejledningen livechatten op til kvote 2 mandag d. 2. marts. Livechatten vil være åben dagligt kl. 9-21 frem til den 15. marts, hvor vi lukker chatten efter ansøgningsfristen kl. 12.

I livechatten kan de vejledningssøgende stille spørgsmål i et fælles chatrum, hvor en vejleder udstyret med webcam og lyd sidder klar til at besvare spørgsmål vedrørende ansøgning og optagelse. Vejlederen har mulighed for at vise Optagelse.dk, når der er spørgsmål til de enkelte felter i ansøgningen – og er i tæt dialog med den tekniske support på Optagelse.dk undervejs.

Alle spørgsmål om optagelsessystemets regler eller om Optagelse.dk er velkomne i livechatten. Du finder livechatten via evejledning.dk eller direkte her: https://uvmdk.adobeconnect.com/livechat

Livechat på engelsk

eVejledningen afholder engelsk livechat for internationale ansøgere seks gange á to timer:

  • Mandag den 10. februar kl. 19-00-21.00
  • Tirsdag den 18. februar kl. 19.00-21.00
  • Onsdag den 26. februar kl. 19.00-21.00
  • Torsdag den 5. marts kl. 19.00-21.00
  • Søndag den 8. marts kl. 14-00-16.00
  • Torsdag den 12. marts kl. 19.00-21.00

Den engelske livechat holdes på https://uvmdk.adobeconnect.com/livechat_english/

åbningstider

Som nævnt ovenfor vil livechatten være åben dagligt fra 2. -15. marts fra kl. 9 - 21.