Uddannelse
Forskning
Samarbejde

Feriehilsen fra Studie- og trivselsvejledningen

Lagt online: 01.07.2020

Ferien står for døren, og det er en nødvendighed at puste ud efter et semester med både sædvanlige og usædvanlige udfordringer. Det kan være, at der er noget teorilæsning, der har trukket tænder ud, eller det kan være, at I har haft lidt forskellige opfattelser af, hvordan projektet skulle ende med at se ud i jeres gruppe.

Det er godt at få udfordringerne lidt på afstand, både mentalt og fysisk. Den fysiske afstand har været allestedsnærværende og nødvendig i foråret, og det har betydet helt andre måder at studere – og at leve på generelt. Måske har du været til digital eksamen, eller måske har du været nødt til at lave dit projekt om, fordi du alligevel ikke kunne samle data i det, du egentlig havde troet. Vi håber, du er kommet godt igennem den underlige fase, og at vi alle sammen kan være med til fortsat at passe på hinanden.

Den mentale afstand skal dog også huskes. Ikke fra dine venner og familie, men fra studiet. Husk at koble af. Ikke bare for at oplade til næste semester, men fordi studietiden ikke bare er en overgangsfase til et arbejdsliv. Studietiden er et rum til at gøre sig klogere. Men det er også her, du har den længste ferie, du højest sandsynligt kommer til at have før din pension. Det skal nydes!

Husk, at alle de ting, der har kostet kræfter højest sandsynligt også har givet noget læring – i hvert fald hvis du samler lidt op på de mange elementer, du har haft fingrene i eller øjnene på i løbet af semestret. Uanset om det har givet 00 eller 12, og om det har været sjovt eller kedeligt.

Det kan være, der sidder nogle refleksioner over, hvad du egentlig lærte på sidste semester, og det kan være godt at få dem ud på papir (enten gammeldags papir eller en form for EDB-papir); både for at få formuleret tankerne og dermed flytte dem fra hovedet og til noget håndgribeligt, men også fordi der kan være en stor fordel i at have refleksionerne, når du engang skal til at se samlet på, hvad du lærte og på en eller anden måde definere din faglighed. Det er egentlig nemt nok at have en fornemmelse eller et hunch om, hvad det er, man kan, men at formulere det er en god investering. Så er det ligesom ude af verden for en feries tid.

Husk, at hvis du har noget karriere- eller studievejledningsrelateret, der trykker, kan du fortsat kontakte os – vi har nemlig meget kortere sommerferie end dig.

Lad os krydse fingre for, at vejret arter sig. Så er det sjovere at grille og holde ferie herhjemme i det danske.

Go’ sommer!