AAU logo
Uddannelse
Forskning
Samarbejde

Mediefag

Anne Hviid-Pilgaard, underviser på VUC og HF i Aalborg i engelsk og mediefag

Anne Hviid-Pilgaard, underviser på VUC og HF i Aalborg i engelsk og mediefag

Noget af det, jeg elsker allermest, er det med at gøre eleverne til kritiske brugere af mediet.

Jeg har engelsk som hovedfag og mediefag som tilvalg. Det var et godt valg: engelsk er et meget bogligt fag, og mediefag er lige det modsatte, så de supplerer hinanden godt. Gennem uddannelsen får man lov til at komme ud og lave en masse kreative ting. Når du får et kamera i hånden, så brug det og lær det at kende og tag det til dig med billeder og lyd – det er det, du skal ud og videreformidle til dine elever.

Mediefag er et kreativt fag på HF på linje med billedkunst og musik. Her arbejder vi med billedkomposition, klipning og lyd, og eleverne skal selv lave en produktion. I mediefag kan eleverne få lov at udforske og være praktiske. De får et kamera i hånden og bliver manuskriptforfattere, lyd- og lysmænd. Vi arbejder også med filmsprog og genrer. Jeg har f.eks. kørt et forløb om horror. Noget af det, jeg elsker allermest, er det med at gøre eleverne til kritiske brugere af mediet, så de ikke sluger det hele råt.

Udviklingen går rigtig hurtig inden for mediefag, så det er et fag, hvor man skal have fingeren på pulsen. Der kommer nye film hurtigere, end man kan nå at se dem. Måden, vi ser film på, ændrer sig (fra at leje til streaming på Netflix, YouTube osv.).