AAU logo
Uddannelse
Forskning
Samarbejde

Datalogi (sidefag)

Datalogi

Datalogi

Uddannelsen, der handler om design af it-systemer til sundhedsvæsnet, udvikling af sikker nethandel og mobiltelefoner, optimering af spilkonsoller og elektroniske spil. Datalogi handler desuden om design og udvikling af dele til proceskontrol, robotter, fly, biler og meget mere.

Datalogiuddannelsen er for dig der brænder for at forstå det teoretiske grundlag for software, og for at tæmme matematiske og tekniske udfordringer, og komme med brugervenlige løsninger, der er nemme og logiske at anvende for andre.

Du kan vælge at læse den 2-årige overbygning som en tofagsuddannelse, hvor du kombinerer med et sidefag inden for fx humaniora eller samfundsvidenskab.

Du kan også læse datalogi som et étfagsuddannelse og derved få en stærkere datalogisk kompetence - valget er dit!

Datalogi er både et grundlæggende fag og et fag med grene ud til mange andre discipliner som fx matematik, ingeniørvidenskab og samfundsvidenskab. Vælger du Datalogi, giver det dig en unik mulighed for at kombinere teori og praksis.

Besøg os også på Facebook og få et kig bag kulisserne.

uddannelsens studieordning

Det er primært kurser på bachelorniveau, der følges når man læser Datalogi som sidefag. Men sammensætningen er afhængig af hvilket hovedfag, man som studerende ønsker at kombinere med. 

Ude til højre i den blå boks har vi indsat et link til alle studieordninger under Studienævn for Datalogi. Her kan du evt. orientere dig yderligere.

Hvis du er i tvivl om dine muligheder for at læse Datalogi som sidefag, er du velkommen til at kontakte studienævnet, som med glæde vil hjælpe dig med at finde ud af det hele. Skriv da til cs-sn@cs.aau.dk.

Adgangskrav

For at komme i betragtning til en studieplads på sidefaget i Datalogi, skal du opfylder følgende krav eller kunne dokumentere tilsvarende kvalifikationer:

  • Generelt adgangskrav: Du skal have gennemført de to første år af en bacheloruddannelse inden for de gymnasiale uddannelsers fagrække.
  • Specifikke adgangskrav: Matematik A.

OPFYLDER DU IKKE ADGANGSKRAVENE?

Hvis du ikke opfylder et eller flere af de uddannelsesspecifikke adgangskrav, kan du følge et gymnasialt suppleringskursus hos GS Danmark. Alle adgangskrav skal være opfyldt, inden du starter på side- eller tilvalgsfaget.
 

Læs mere på GS Danmarks hjemmeside

FRI ADGANG FOR KVALIFICEREDE ANSØGERE

Hvis du opfylder adgangskravene og søger rettidigt, er du garanteret en studieplads på side- eller tilvalgsfaget.
 

ANSØGNING OM OPTAGELSE

Ansøgningsfrist er den 1. marts med studiestart den 1. september.
 

Link til optagelsesprocedurer og ansøgningsskema for alle ansøgere

Fakta om faget

TYPE: SIDEFAG

SPROG: DANSK

BY: AALBORG

SE STUDIEORDNING

Bliv gymnasielærer

Bliv gymnasielærer

Har du lyst til at arbejde med undervisning og formidling af viden på gymnasie-, hf- eller handelskoleniveau?

bliv gymnasielærer

Generel studievejledning

Generel studievejledning

Har du brug for generel studievejledning om Aalborg Universitets uddannelser, så kontakt AAU's studievejledning. Du kan ringe og skrive til vejlederne.
 

Kontakt AAU's studievejledning

Studiets vejledere

Hvis du har spørgsmål om datalogiuddannelsen på Aalborg Universitet, så er du velkommen til at kontakte vores studievejledere, som selv er studerende. De kan bl.a. vejlede om indholdet på uddannelsen, studiemiljø, eksamensregler, dispensationer m.v.

 

Tobias Jørgensen
 

mathias møller lybech
 

melanie selman


E-mail: studievejl@cs.aau.dk
Telefon: 93 56 22 58 

Selma Lagerløfs Vej 300, lokale 2.2.15
9220 Aalborg Ø

Træffetider

Onsdage 14.00-16.00
Fredage kl. 13.30-15.30

Studievejlederne vil være at træffe på kontoret i ovennævnte tidsrum. Det kan dog være en fordel at have aftalt et møde, så ventetiden kan minimeres. En del spørgsmål kan også klares via e-mail. Det er ikke muligt at lægge telefonbesked, så telefonen bliver kun besvaret i kontorets åbningstid.