AAU logo
Uddannelse
Forskning
Samarbejde

Wireless Communication Systems, civilingeniør

På studiebesøg hos Huawei i Kina

På studiebesøg hos Huawei i Kina

"Jeg har en bachelor i ”Elektronik og IT” og læser nu videre på kandidaten ”Trådløse Kommunikationssystemer”, der er en direkte overbygning på denne. Grundet mit studie blev jeg inviteret til Kina i to uger på Huaweis training programme ”Seeds for the Future”, hvor jeg sammen med andre studerende fra Aalborg Universitet og Danmarks Tekniske Universitet fik undervisning i kinesisk på Beijing Language and Culture University (BLCU) og havde tekniske oplæg på Huaweis hovedkontor i Shenzhen. I Beijing blev vi modtaget med en stor velkomstceremoni, hvor én af Huaweis Senior Vice Presidents deltog samt ambassadører fra de deltagende landes ambassader inkl. den danske. I Beijing var vi desuden ude at se flere af de store, kendte seværdigheder. På Huaweis hovedkontor i Shenzhen fik vi oplæg om Huaweis produkter samt generelt omkring 2G/3G/4G netværk og fiberteknologi. Desuden hørte vi om Huaweis visioner og arbejde indenfor det kommende 5G netværk.

Turen var en fantastisk oplevelse – en sjov måde at få indblik i kinesisk kultur og lidt forståelse for, hvordan ingeniører arbejder i Kina. Samtidig var der god mulighed for at snakke med ligesindede fra flere andre lande, hvorfra studerende deltog i samme program."

Mathias Rønholt Kielgast, stud.polyt. i Wireless Communication Systems

Seeds for the Future er et femårigt samarbejde mellem Aalborg Universitet, DTU og Huawei, hvor vi sammen sender 10 studerende afsted til Kina på uddannelsesrejse hvert år. Samarbejdet blev etableret i 2014. Ved at sende unge danske studerende afsted, håber vi at kunne bidrage til, at vores danske studerende inden for telekommunikation også i fremtiden har den skarpeste uddannelse.