AAU logo

Tysk

Udlandsophold

Udlandsophold

Under din uddannelse får du mulighed for at læse på et universitet i enten Tyskland, Østrig eller Schweiz. Udlandsopholdet er ikke obligatorisk, men langt de fleste tyskstuderende vælger at læse et semester i et af landene, og det må siges at være en god ide. Ud over nye oplevelser får du nemlig også landets kultur ind under huden, og det er et plus for din faglige udvikling. Hvis du vil læse i udlandet, hjælper Aalborg Universitet med at tilrettelægge opholdet. Uddannelsesopholdet placeres bedst på bacheloruddannelsens 4. semester.

Praktik

Som en del af kandidatuddannelsen i Tysk skal du i praktik. Det kan være praktik i et gymnasie, hvor du kan prøve, hvordan det er at undervise i tysk, eller det kan være i en virksomhed, hvor du arbejder med formidlings-, kommunikations- og oversættelsesopgaver.

Hvis du gerne vil i undervisningspraktik og prøve, hvordan det er at undervise i tysk, vil du inden praktikken få undervisning i didaktik, generel læringsteori og praktisk formidlingsteknik. I forlængelse af disse kurser skal du et par uger i praktik på et gymnasium, VUC el.lign., hvor du vil prøve at undervise i praksis. Du vil blive tilknyttet en lærer på stedet, som giver dig feedback på din undervisning.

Du har også mulighed for at komme i praktik i en privat eller offentlig virksomhed, hvor du kan arbejde med oversættelse, formidling eller kommunikation. Det kan fx være at oversætte brochurer fra dansk til tysk, skrive artikler med tyskfagligt indhold eller lave pressemeddelelser til tyske aviser og magasiner. Hvis du vælger virksomhedspraktik, vil opholdet i virksomheden typisk være af noget længere varighed, end hvis du vælger undervisningspraktik.

Vil du på udlandsophold?

Vil du på udlandsophold?

Aalborg Universitets Internationale Kontor har mange års erfaring med at sende AAU-studerende på studie- eller praktikophold i udlandet, og du har mulighed for at søge AAU-legater via kontoret.
 

Læs mere om udlandsophold