AAU logo

Tysk, Kandidat

Job & karriere

Job & karriere

Med en kandidatuddannelse i Tysk har du en bred række af jobmuligheder. Ca. halvdelen af de tyskstuderende ved Aalborg Universitet vælger at arbejde som underviser, fx i gymnasieskolen eller på andre ungdomsuddannelser, højskoler eller aftenskoler. Du kan også komme til at undervise i tysk i det private erhvervsliv, fx for en konsulentvirksomhed, som udbyder erhvervsrettede kurser i tysk. Du har også mulighed for at komme til at arbejde med turisme, kommunikation, formidling/kulturformidling, marketing, oversættelse, projektarbejde mm. i offentlige eller private virksomheder. Ved medier, forlag og andre videns- og oplevelsesformidlende organisationer er der også gode jobmuligheder, fx sin tekstforfatter. Dansk industri efterspørger i stigende grad medarbejdere, der kan tysk.

Dine jobmuligheder afhænger af, hvilket sidefag du vælger, så der kan være andre muligheder end de ovenstående.

Arbejdsformen er projekt- og gruppeorienteret på Aalborg Universitet. Det gør dig attraktiv på arbejdsmarkedet, da du allerede i løbet af din uddannelse har opnået kompetencer inden for teamarbejde, og da du er hurtig til at sætte dig ind i og arbejde med problemstillinger.

Til arbejdsgiverne

I dette faktaark om kandidatuddannelsen i Tysk, kan du se, hvad du som arbejdsgiver kan forvente af en kandidat fra uddannelsen, ligesom du kan se, hvor kandidaterne typisk bliver ansat.

Karrierevejledning på AAU

AAU Karriere kan vejlede dig om karrieremuligheder og erhvervskontakt under studiet. Få bl.a. vejledning om:

  • Ansøgning og CV
  • Praktik og studiejob
  • Dine personlige kompetencer
  • Arbejdsmarkedet og brancher
  • A-kasser og fagforeninger
     

LÆS MERE OM PÅ AAU Karriere's HJEMMESIDE