AAU logo
Uddannelse
Forskning
Samarbejde

Sustainable Design, Civilingeniør

Job & karriere

Job & karriere

Med en civilingeniøruddannelse i Sustainable Design bliver du en attraktiv kandidat til mange forskellige stillinger. Du kan søge job i Danmark såvel som i udlandet grundet din tværfaglige tilgang til bæredygtigt design,

Det stigende globale fokus på klimaforandringer og energi-effektive løsninger i både private og offentlige institutioner åbner mange muligheder for spændende karrieremuligheder både nu og i fremtiden. Som ingeniør i Sustainable Design kan du arbejde som:

 • Designingeniør, der udvikler bæredygtige produkter og systemer i virksomheder
 • Proceskonsulent der faciliterer innovative processer
 • Udviklings- og forandringskonsulent
 • Rådgivende ingeniør
 • Konsulent
 • Iværksætter
 • User Experience (UX) designer 
 • User Experience (UC) researcher
 • Ph.D eller forsker

DESIGNingeniør

Du kan få arbejde som designingeniør, der udvikler bæredygtige produkter og systemer i private virksomheder eller kommuner/regioner. Dette kan eksempelvis være i en produktudviklingsafdeling i en privat virksomhed, hvor du har ansvaret for design af nye produkt-/service systemer eller for at implementere nye teknologier i produkter.

Du kan også arbejde i et innovationscenter, som har med implementering af produkter at gøre, eksempelvis i den offentlige sektor på hospitaler. Her kan du stå for at analysere processer og procedurer på et hospital, hvor du eksempelvis skal involvere patienter og personale i udviklingen af nye afdelinger eller processer gennem eksempelvis ide-workshops eller brugertests.

"Efter mit virksomhedsophold ville virksomheden stadig gerne samarbejde med mig, og jeg besluttede at skrive mit speciale i samarbejde med dem. umiddelbart efter min aflevering af specialet tilbød virksomheden mit et fast job.”

AGUSTÍN GRANADOS MATEOS, færdiguddannet fra SUSTAINABLE DESIGN

PROCES- og innovationskonsulent

Som proces- og innovationskonsulent kan du blive ansvarlig for koordinering og implementering af udviklingsprojekter og for at sikre brugen af relevante innovationsprocesser og udviklingsmetoder. Du kan eksempelvis arbejde med integration af metoder til brugerinvolvering eller iscenesættelse og implementering af nye innovationsprocesser, bl.a. inden for design af velfærdsteknologi, bæredygtige systemer eller energi-effektive produkter.

iværksætter

Du kan vælge at opstarte dit eget firma. Baseret på en ide eller et specifikt udviklingsprojekt, som du måske har arbejdet med på studiet, kan du udfolde dig som iværksætter. Måske udvikler og sælger du radikalt nyt udstyr til at måle blodsukker, eller en IT-baseret platform, der giver mulighed for samkørsel blandt pendlere.

Du kan også blive selvstændig konsulent og sælge din specialiserede viden om bæredygtige systemer og energi-effektive produkter, evt. i samarbejde med nogle af dine tidligere medstuderende fra studiet.

rådgivende ingeniør

Som rådgivende ingeniør arbejder du som konsulent, typisk i en større rådgivende ingeniørvirksomhed. Du vil blive sendt ud til kunder, evt. i teams, på forskellige projektopgaver.

Projektopgaver kan variere meget og være både tekniske, socio-materielle eller forretningsorienterede. Eksempelvis implementering af nye IT-systemer eller mapping af arbejdsprocesser. Det kan også handle om infrastruktur eller bæredygtig produktion.

udviklings- og forandringskonsulent

Som udviklings- og forandringskonsulent vil du ofte finde ansættelse i en større virksomhed, hvor du, som del af et team, hjælper organisationen med at blive mere innovativ og effektiv i forhold til udvikling af bedre produkter og systemer på en billigere og mere bæredygtig måde. Det kan fx være gennem implementering af ’open innovation’, hvor du sikrer involvering af mange brugere. Det kan også være implementering af nye workflow processer og udvikling af metoder.

Job- og karrieremuligheder

Læs mere om uddannelsen

Karrierevejledning på AAU

AAU Karriere giver sparring på din karriere. Mens du studerer på AAU, kan du deltage i karriere- og jobrelaterede arrangementer og booke karrierevejledningssamtaler til en snak om fx:

 • Ansøgning og cv
 • Praktik- og studiejobsøgning
 • Kompetencer – både de faglige og de mere personlige
 • Gode værktøjer til at finde rundt i dine karrieretanker
 • At få hul på jobsøgningen, inden du bliver færdiguddannet

 

LÆS MERE OM AAU Karriere her