AAU logo
Uddannelse
Forskning
Samarbejde

Surveying, Planning and Land Management, Kandidat

Job & karriere

Job & karriere

Som landinspektør får du et væld af spændende karrieremuligheder – i Danmark eller i udlandet. Ude i den friske luft eller indendørs i et kreativt miljø. Og hvor du arbejder samfundsvidenskabeligt eller med højteknologi – eller begge dele.

Valget er dit!

Nogle nyuddannede ansættes inden for offentlige forvaltninger og forsyningsvirksomheder, hvor de arbejder med byplanlægning eller areal- og naturressourceforvaltning. Det kan være ved omdannelse af industri- og havneområder til nye bydele, etablering af nationalparker, genopretning af natur eller fx. kystsikring. 

Den klassiske praktiserende landinspektør beskæftiger sig med ”matrikulært arbejde” (udstykning mv.). Og med opmåling, kortlægning og med rådgivning.

Endelig arbejder mange med tekniske og rådgivningsmæssige opgaver i private virksomheder som COWI. Det kan være alt fra off shore-opmåling hos Mærsk til ekspropriation, når der fx skal bygges motorveje eller metro.

Jobmulighederne er mange og spændende! En landinspektør står stærkt i disse opgaver, fordi indsigt i planlægning, jura, kortlægning, informationsteknologi og forvaltning giver kompetence til at arbejde med problemer, hvor forskellige faggrupper skal samarbejde om løsning af den konkrete opgave.

Mød Henrik, der er uddannet landinspektør

Job- og karrieremuligheder

Læs mere om uddannelsen

Karrierevejledning på AAU

AAU Karriere kan vejlede dig om karrieremuligheder og erhvervskontakt under studiet. Få bl.a. vejledning om:

  • Ansøgning og CV
  • Praktik og studiejob
  • Dine personlige kompetencer
  • Arbejdsmarkedet og brancher
  • A-kasser og fagforeninger
     

LÆS MERE OM PÅ AAU Karriere's HJEMMESIDE