Forskning
Samarbejde

Surveying and Planning, MSc in Technology, Cand.Tech.

Job & karriere

Job & karriere

Som landinspektør får du et væld af spændende karrieremuligheder – i Danmark eller i udlandet. Ude i den friske luft eller indendørs i et kreativt miljø. Og hvor du arbejder samfundsvidenskabeligt eller med højteknologi – eller begge dele. Landinspektører er en 'mangelvare', og som kandidat er du derfor eftertragtet. Mange studerende har job allerede før, de er færdige med uddannelsen.

"Jeg blev tilbudt job i LE34 i forbindelse med et praktikforløb. Det er en dejlig frihed, når man ikke skal gå og spekulere på, hvad der skal ske efter endt uddannelse."

Mads, specialestuderende på Landinspektørvidenskab

Nogle nyuddannede ansættes inden for offentlige forvaltninger og forsyningsvirksomheder, hvor de arbejder med byplanlægning eller areal- og naturressourceforvaltning. Det kan være ved omdannelse af industri- og havneområder til nye bydele, etablering af nationalparker, genopretning af natur eller fx. kystsikring. 

Den klassiske praktiserende landinspektør beskæftiger sig med ”matrikulært arbejde” (udstykning mv.). Og med opmåling, kortlægning og med rådgivning.

Endelig arbejder mange med tekniske og rådgivningsmæssige opgaver i private virksomheder som COWI. Det kan være alt fra off shore-opmåling hos Mærsk til ekspropriation, når der fx skal bygges motorveje eller metro.

Jobmulighederne er mange og spændende! En landinspektør står stærkt i disse opgaver, fordi indsigt i planlægning, jura, kortlægning, informationsteknologi og forvaltning giver kompetence til at arbejde med problemer, hvor forskellige faggrupper skal samarbejde om løsning af den konkrete opgave.

Mød Henrik, der er uddannet landinspektør

Læs mere om uddannelsen

Karrierevejledning på AAU

AAU Karriere giver sparring på din karriere. Mens du studerer på AAU, kan du deltage i karriere- og jobrelaterede arrangementer og booke karrierevejledningssamtaler til en snak om fx:

  • Ansøgning og cv
  • Praktik- og studiejobsøgning
  • Kompetencer – både de faglige og de mere personlige
  • Gode værktøjer til at finde rundt i dine karrieretanker
  • At få hul på jobsøgningen, inden du bliver færdiguddannet

 

LÆS MERE OM AAU Karriere her