AAU logo
Uddannelse
Forskning
Samarbejde

Sundhedsteknologi, Civilingeniør

Samarbejde med organisationer og virksomheder om udvikling af tekniske løsninger

Samarbejde med organisationer og virksomheder om udvikling af tekniske løsninger

Gennem uddannelsen samarbejder vi løbende med organisationer og virksomheder om udvikling af tekniske løsninger. I samarbejdet fandt jeg, at der var så meget, der kunne gøres meget bedre – og jeg havde kompetencerne til at gøre det. Dog ikke alene.

Jeg mødte en af mine kompagnoner i virksomheden, Páll Jóhannesson, under bacheloruddannelsen. Páll Jóhannesson læste Medicin med Industriel Specialisering på Aalborg Universitet, og vi begyndte at tale sammen om forskellige projekter, vi kunne samarbejde om. Páll havde en anden tilgang til projekterne end jeg – han var f.eks. mere kommercielt orienteret. Vi er gode sparringspartnere og komplementerer hinanden godt, fordi vi ikke har helt de samme faglige kompetencer.

Vi etablerede vores virksomhed MEDEI i foråret 2013 sammen med Jan Ovesen, der er tidligere overlæge. Jeg kendte Jan fra et studiejob, jeg havde på ScanSleep i Aalborg, hvor jeg arbejdede som søvntekniker. Vi havde alle tre samme visioner for en virksomhed: Vi vil gerne skabe løsninger, der gør det muligt for alle borgere – ikke bare patienter, der lider af eksempelvis søvnløshed eller har kroniske sygdom som KOL, hjerteproblemer eller diabetes – at monitorere sig selv og på den måde blive i stand til at træffe mere kvalificerede valg for deres egen sundhed. Vores fokus er ikke sundhedsvæsnet, ikke lægerne – men den enkelte borger.

I dag har vi sammen skabt MEDEI, der netop udvikler simple og brugervenlige løsninger til borgeren i hjemmet eller på sygehuset. Vi har kunder som KMD og LINARK.

Jón Ingi Bergsteinsson
Kandidat i Biomedical Engineering and Informatics
CTO i MEDEI

Læs mere om Jón og andre kandidater i Profilbrochuren for Biomedical Engineering and Informatics (Sundhedsteknologi)