ForsideUddannelseKandidatuddannelser

Structural Design and Analysis

Kandidat

Structural Design and Analysis

Du kommer til at arbejde med design og analyse af bygninger og infrastrukturer. Dette inkluderer fastlandskonstruktioner, offshore installationer, havne, kystsikring såvel som strukturelle designs af enheder for energi.

Få kendskab til

Design og analyse af bygninger
Design og analyse af infrastrukturer

Esbjerg

2-årig uddannelseEngelsk

Kandidat

Structural Design and Analysis

Du kommer til at arbejde med design og analyse af bygninger og infrastrukturer. Dette inkluderer fastlandskonstruktioner, offshore installationer, havne, kystsikring såvel som strukturelle designs af enheder for energi.

Få kendskab til

Design og analyse af bygninger
Design og analyse af infrastrukturer

Esbjerg

2-årig uddannelseEngelsk

Har du et ønske om at arbejde på projekter som fx en flydende vindmølle med en vægt på 5000 tons eller design af den nye Femern Bælt-forbindelse? Som civilingeniør (cand.polyt.) fra Esbjerg i Structural Design and Analysis (Design og Analyse af Konstruktioner) kan du medvirke til realiseringen af de store og spektakulære bygningsværker og konstruktioner både på land og på vandet. Uddannelsen er engelsksproget.

Jobgaranti

For at styrke relationen yderligere mellem studerende, dimittender og erhvervslivet i Esbjerg har Aalborg Universitet, Business Esbjerg og Esbjerg Kommune indgået en aftale om øget samarbejde - til gavn for både erhvervsliv, den regionale udvikling og dimittender.

Mulighed for seks måneders jobgaranti ved at læse på AAU i Esbjerg

På den engelsksprogede kandidatuddannelse Structural Design and Analysis (Design og Analyse af Konstruktioner), der læses på AAU Esbjerg, kommer du til at arbejde med design og analyse af bygningskonstruktioner og infrastruktur. Dette inkluderer landbaserede byggeanlæg, offshore installationer, havne, kystbeskyttelse og strukturel design af energianlæg. Én af problemstillingerne, du vil møde på studiet, er det stigende behov for sikkerhed mod miljømæssige risici så oversvømmelser og kraftige vindstyrker.  

Du har mulighed for kontakt med virksomheder igennem projektarbejdet, hvor du og din projektgruppe finder løsninger på diverse udfordringer inden for uddannelsens fagområde. Alle projekterne tager udgangspunkt i problemstillinger fra det virkelige liv og er tilrettelagt sådan, at I hele tiden udfordres fagligt i jeres problemløsning.

Uddannelsen er et fuldtidsstudium, og studieformen er som på AAU’s andre uddannelser karakteriseret ved problembaseret projektarbejde i grupper. Dette medfører bl.a., at du som studerende skal forvente at arbejde tæt sammen med andre studerende hovedparten af tiden, ligesom det vil være et krav, at du møder frem stort set dagligt og tilbringer det meste af dagen på universitetet.

Du har mulighed for en seks måneders jobgaranti ved at læse på AAU i Esbjerg

Faglig indhold

Job og karriere

Det er i høj grad dine interesser og ambitioner, der er afgørende for, hvilket job du søger. Mange kandidater får også ansættelse i rådgivende ingeniørfirmaer. De arbejder med konkrete byggeopgaver, hvor de laver beregningerne, vælger materialerne og tilser byggeriet. Andre får ansættelse i entreprenørfirmaer, hvor man arbejder med opførelsen af bygge- og anlægsprojekter eller i fabrikationsvirksomheder som fx betonelementfabrikker.

Du kan f.eks. arbejde med

 • Offshore relaterede opgaver
 • Udformning af broer
 • Minimering af energiforbrug
 • Fundamenter for store konstruktioner fx vindmøller
 • Vejbygning og -fundering
 • Design af indeklimaanlæg i butiksområder
 • Udførelse af større bygge- og anlægsprojekter fx opstilling af havvindmøller
 • Arbejdsplanlægning og administration fx ved at styre vedligeholdelse af motorveje
 • Byggeledelse
 • Udarbejdelse af prisberegninger
 • Arbejdsmiljø
 • Kvalitetssikring

Kontakt studiet

Heidi Valdkilde Abrahamsen
Niels Bohrs Vej 8, office B125
6700  Esbjerg
E-mail: studievejledning@esbjerg.aau.dk
Telefon: 99 40 76 69

E-mails og telefon besvares på hverdage mellem 8:00-15:00.

Møder kan arrangeres efter aftale. Studievejlederen er underlagt tavshedspligt. 

Mød os! book et online møde med en nuværende studerende

Hvis du er interesseret i at møde os, så tilbyder vi online møder med nuværende studerende på studiet, hvor du kan få en snak om livet som studerende på AAU Esbjerg. Du er velkommen til at spørge om alt. Intet spørgsmål er for stort eller småt, og den studerende svarer gerne på alt lige fra studiets indhold over studiejobs til hvordan kantinen ser ud og fungerer.

For os er det vigtigt, at du føler dig godt klædt på til at træffe det rigtige studievalg for dig.

Møder med studerende arrangeres af Britta Nygaard, så rent praktisk fungerer det ved, at du skriver til hende på bn@staff.aau.dk, så kontakter hun dig for at aftale nærmere.

AAU Studie- og trivselsvejledning

I Aalborg Universitets Studie- og Trivselsvejledning kan vi hjælpe med blandt andet valg undervejs i studiet, studietvivl, studieteknik, trivsel, orlov og udmeldelse, eller måske bare en snak om dine tanker om studiet. Vi snakker gerne med dig om stort som småt.

Åbningstider og kontaktoplysninger

Optagelse og adgangskrav

Særligt for engelsksprogede uddannelser

Mere om adgangskrav

Som studerende på AAU møder du...

Boliggaranti i Esbjerg

I Esbjerg findes der en lang række attraktive studieboliger, og der er sjældent problemer med at finde en bolig før studiestart.

Læs om Esbjerg kommunes boliggaranti til nye studerende