AAU logo
Uddannelse
Forskning
Samarbejde

Sound and Music Computing, Civilingeniør

Sound and Music Computing, cand.polyt.

Sound and Music Computing, cand.polyt.

Sound and Music Computing (Lyd- og musikteknologi) kombinerer ingeniørvidenskab, design, musik og datalogi.

Med en kandidatuddannelse i Sound and Music Computing bliver du en vigtig medspiller i det nye informationssamfund. Gennem en kombination af praksis og teori i emner som datamodellering, signalbehandling, mønstergenkendelse, lydteknik, lydopfattelse, kognition og interaktive systemer får du en solid baggrund inden for et fag i vækst. Danmark eksporterer årligt for over 2 mia. euro inden for lyd- og musikbranchen, fx høreapparater, multimedieproduktion, musikudstyr, kommunikationsteknologi, hi-fi-udstyr, spiludvikling og måleudstyr mm. 

Som civilingeniør i Sound and Music Computing er du uddannet til at løse opgaver, der både kræver dyb teknisk indsigt samt viden om de kreative aspekter og brugerne. Netop denne kombination gør uddannelsen unik i Danmark, og kompetencer inden for både det tekniske og kreative område er meget efterspurgte.

Der undervises på engelsk.  

Der er ansøgningsfrist den 1.marts med studiestart den 1. september. Find optagelsesprocedurer her.

Besøg os på Facebook  (København) eller på vores website og se nyheder, spændende forskning og stort og småt vedr. uddannelsen.
 

Klik her for at se vores nye video om Sound and Music Computing

 

eksperterne siger ...

"Sound and Music Computing er en kreativ, tværfaglig uddannelse, som kombinerer ingeniørvidenskab, design, musikfremførelse, psykoakustik, signalbehandling og datalogi. De studerende kommer til at lære at lave deres egen musiksoftware frem for at bruge allerede eksisterende programmer, og de bliver en del af fremtidens digitale lydproduktion."

Stefania Serafin, Professor, AAU Copenhagen

 

 

 

 

 

 

 

Stefania serafin, professor, aau københavn
 

"Denne unikke uddannelse integrerer moderne ingeniørvidenskab med lyd og musik, hvilket er en kombination, som vi tror vil bygge bro mellem to ellers så forskellige verdener og føre til en ny generation af lyd- og musikteknologi. De studerende får mulighed for at arbejde tæt sammen med førende forskere og virksomheder, så de kommer hele vejen rundt om lyd- og musikteknologien."

Mads G. Christensen, Professor, Aalborg

 

 

 

 

 

 

Mads g. christensen, professor, aau aalborg
 

EN AF DE BEDSTE INGENIØRUDDANNELSER I VERDEN

Tager du en ingeniøruddannelse på Aalborg Universitet, kommer du til at gå på en af de bedste af slagsen. Vores ingeniøruddannelser blev i 2018 kåret som de fjerdebedste i verden af 178 eksperter adspurgt af Massachusetts Institute of Technology (MIT). I samme omgang blev AAU udnævnt som det bedste ingeniøruniversitet i Europa for anden gang på et halvt år.

Læs mere om uddannelsen

Du får viden om

  • Sonisk interaktion
  • Multimedieprogrammering
  • Processering af lyd- og musiksignaler
  • Perception

 

Fakta om uddannelsen

Sprog

Engelsk

By

Adgangskrav

Se Studieordningen

Se relaterede uddannelser inden for