Forskning
Samarbejde

Samfundsfag, Kandidat

Job & karriere

Du kan bruge den viden, du tilegner dig i løbet af studiet, meget bredt. Samfundsfagsuddannelsen sigter primært på at give dig kompetencer til at undervise på de gymnasiale uddannelser, men mange finder også arbejde i den offentlige eller private sektor.

UNDERVISER

Størstedelen af de studerende, der læser Samfundsfag efter gymnasielærermodellen, ønsker efterfølgende at finde beskæftigelse indenfor undervisningsområdet – særligt indenfor de gymnasiale uddannelser. Ønsker du efterfølgende at undervise, skal du efter endt uddannelse søge et pædagogikum. Et pædagogikum er en etårig pædagogisk overbygning på en universitetsuddannelse der, sammen med den faglige kompetence, giver ret til at undervise på ungdomsuddannelserne.

For nærmere information se eventuelt på www.gl.org (Gymnasieskolernes Lærerforening).

ADMINISTRATIVE JOBS

En uddannelse med Samfundsfag – enten som centralt fag eller som sidefag – åbner også mange andre døre. Der er typisk mange gode jobmuligheder i ministerier, kommuner og regioner, og generelt i den offentlige administration, ligesom EU og ambassaderne også ansætter mange kandidater med en cand.soc. Herudover er det private erhvervsliv bestemt også en mulighed fx i konsulentvirksomheder, politiske partier, internationale organisationer og meget andet.

Se Dimittendundersøgelsen for Samfundsfag.

Læs mere om uddannelsen

Karrierevejledning på AAU

AAU Karriere giver sparring på din karriere. Mens du studerer på AAU, kan du deltage i karriere- og jobrelaterede arrangementer og booke karrierevejledningssamtaler til en snak om fx:

  • Ansøgning og cv
  • Praktik- og studiejobsøgning
  • Kompetencer – både de faglige og de mere personlige
  • Gode værktøjer til at finde rundt i dine karrieretanker
  • At få hul på jobsøgningen, inden du bliver færdiguddannet

 

LÆS MERE OM AAU Karriere her