AAU logo
Uddannelse
Forskning
Samarbejde

Musik, Kandidat

Musik

Musik

Der er flere specialiseringsmuligheder indenfor kandidatuddannelsen i Musik. Du kan vælge mellem den tofaglige uddannelse, der retter sig mod undervisning og musikformidling på gymnasiet og andre typer skoler, og så den etfaglige uddannelse, som er for dig, der har læst Populærmusik og lydproduktion på bacheloruddannelsen i Musik eller kommer fra en helt anden bacheloruddannelse. Begge uddannelser er sammensat af både obligatoriske fag og valgfag, som du selv vælger, så du derved har mulighed for at specialisere dig.

Vi opsøger musik, spiller, synger eller lytter til den live eller til en cd, og musikken opsøger os i tv, radio og i film, men også i butikker, i ventesale og i andre offentlige rum, ja selv i telefonkøen. Vi har bevaret tidligere tiders musik både i nodeform og i indspilninger, så Duke Ellingtons bigbandmusik spiller stadig en rolle, og det samme gør Carl nielsens sange, Beethovens banebrydende symfonier, ja selv den mere end 1000 år gamle enstemmige kirkesang. Nutidens musik – hiphop, rock, techno, pop, musicals, jazz, cross-over, musik fra andre verdensdele osv. – føjer sig til den gamle musik.

På musikuddannelsen kommer du til at arbejde både med ny og med ældre klassisk musik og med mange former for rytmisk musik, og du kommer til at arbejde både teoretisk og praktisk med den musik, du studerer.

Læs mere om uddannelsen

Du får viden om

  • Musikmanagement og kuratering
  • Improvisation og interaktivitet
  • Musikanalyse, tydning og tolkning
  • Musik. lyd og flermodalitet - musikpædagoisk teori

Fakta om uddannelsen

By

Adgangskrav

Se Studieordningen