Forskning
Samarbejde

Medicine with Industrial Specialisation, Kandidat

Studieophold

Det sidste og afsluttende år af kandidatuddannelsen er reserveret til projektarbejde og er derfor helt uden kurser. Du kan fx lave dit projekt i et forskningsmiljø på Aalborg Universitet, i forbindelse med et studieophold på et universitetshospital i udlandet eller i samarbejde med en virksomhed.

 

Dimittender fortæller

”Jeg har altid været meget fascineret af, hvordan menneskekroppen fungerer, og da jeg skulle til at vælge studie, vidste jeg at det var det område jeg ville beskæftige mig med. Jeg må være ærlig og sige, at jeg igennem min gymnasietid håbede på at kunne søge ind på medicinstudiet, men da mit gennemsnit ikke rakte til det, valgte jeg derfor Medicin med Industriel Specialisering i Aalborg som et alternativ. Et alternativ som jeg sidenhen fandt ud af var perfekt for mig.

Under bacheloruddannelsen går man i dybden med hvordan den raske krop fungerer og samtidig lærer man om sygdomstilstande i kroppen. På kandidatuddannelsen lærer man om kroppens processer i et mere forskningsmæssigt perspektiv og får en masse praktisk erfaring i laboratoriet. Disse færdigheder gør, at man som færdig Cand.Scient.Med har et bredt spektre af karrieremuligheder lige fra forskning til business development, konsulentarbejde og regulatorisk arbejde i det offentlige eller medicinal/biotech virksomheder.

Jeg blev færdiguddannet i sommeren 2017, og efter et par måneders arbejde i USA som forskningsassistent, begyndte jeg som ph.d. studerende i en virksomhed der hedder Nordic Bioscience. Under min ph.d., skal jeg forske i prognostiske og diagnostiske markører i kræftsygdomme, som måske vil kunne hjælpe med at kræftsyge patienter kan blive diagnosticeret tidligere og få bedre behandling.

Da jeg blev færdig med min uddannelse følte jeg mig utrolig godt forberedt på at komme ud i den virkelige verden. Jeg havde på kandidatdelen valgt specialiseringen Biomedicin, og at blive ph.d. studerende var en meget naturlig vej at gå. Jeg vil næsten sige, at det er det, vi på biomedicin bliver uddannet til. Dog dermed ikke sagt, at man ikke sagtens kan få andre jobs.

Det sidste år af min uddannelse foregik i USA, hvor jeg skrev mit speciale, og i løbet af det år udviklede jeg mig rigtig meget. Det var super fedt at have mulighed for at komme til udlandet og opleve et andet undervisningsmiljø. Jeg oplevede i USA at min teoretiske og praktiske viden lå på samme niveau som de andre studerende, og nogle steder endda over. Jeg vil helt klart anbefale alle at tage et semester eller år i udlandet under sin uddannelse, hvilket der er gode muligheder for på kandidatdelen af Medicin med Industriel Specialisering."

Neel Ingemann Nissen
ph.d.-studerende
Nordic Bioscience

Læs mere om uddannelsen

Vil du på udlandsophold?

Vil du på udlandsophold?

Aalborg Universitets Internationale Kontor har mange års erfaring med at sende AAU-studerende på studie- eller praktikophold i udlandet, og du har mulighed for at søge AAU-legater via kontoret.
 

Læs mere om udlandsophold