AAU logo

Medicine with Industrial Specialisation

Job & karriere

Uddannelsen i Medicine with Industrial Specialisation er rettet mod beskæftigelse i lægemiddelindustrien, hvor der ligger store udfordringer inden for udvikling, tilpasning og salg af lægemidler og løsninger. Lægemiddelområdet er et af de områder, hvor mulighederne for vækst er størst.

Ud over et job i lægemiddelindustrien er der mulighed for at finde beskæftigelse i sundhedssektoren og i den medicotekniske industri.

Er du interesseret i en videnskabelig karriere i et forskningsmiljø, så kan et ph.d.-studium her eller i udlandet være noget for dig. Her får du mulighed for at forske videre, enten i noget, du allerede har beskæftiget dig med eller i helt nye problemstillinger.

Læs om dimittender i job i profilbrochuren

 

Medicine with Industrial Specialisation

Fem års studie til Mediciner med industriel specialisering og hvad så? Vi har spurgt Anders Dejgaard, Corporate Vice President CMO på NOVO Nordisk.

Er der jobmuligheder for en mediciner med industriel specialisering?
Lægemiddelindustrien er en stor international industri med mange forskellige muligheder og en god position i Danmark.
Omsætningen på NOVO Nordisk alene var ca 33 Mia danske kroner i 2005. Der er ansat mere end 22.000 personer i koncernen heraf 12.000 i Danmark. Branchen baserer sig på forskning, som en meget vigtig del. Der er et stort behov for medicinske kompetencer i lægemiddelindustrien.

Hvilke typer opgaver kan man lave som mediciner med industriel specialisering?
Opgaverne i industrien vil være forsknings- og udviklingsopgaver og opgaver med at sælge og markedsføre medicin.
Herudover forestiller jeg mig, at der på laboratorier og i tekniske afdelinger på sygehusene vil være brug for kandidater i medicin med industriel specialisering.

Er uddannelsen til gavn for syge mennesker?
Udviklingen og markedsføringen af medicin er måske den allervigtigste faktor i behandlingen af patienter i et moderne sundhedssystem. Medicinen skal udvikles kreativt og med en veldokumenteret og god sikkerhedsprofil. Det kan uddannelsen være med til at sikre.
____________________________
 

Dimittender fortæller

"Jeg valgte Medicin med Industriel Specialisering da jeg altid har undret mig over og været interesseret i årsagen til sygdom og hvordan man identificerer en sygdom og behandler den.

Jeg havde egentlig troet at jeg ville være læge, men fandt hurtigt ud af at min rette hylde var forskning, da jeg gerne vil arbejde med forskning ned til mindste detalje.

På kandidatuddannelsen valgte jeg specialiseringen i Biomedicin netop fordi jeg gerne vil forske og det er jeg også kommet til. Efter jeg dimitterede fik jeg en stilling som undervisningsassistent ved Laboratoriet for Cancerbiologi på Aalborg Universitet. Efter ca. et år blev et Ph.d.-stipendie slået op i den forskningsgruppe jeg var tilknyttet, og det var jeg så heldig at få."

Jóhann Már Gudbergsson
Ph.d.-studerende ved Aalborg Universitet

_____________________________

"Jeg valgte medicin med industriel specialisering, fordi menneskekroppen altid har fascineret mig. På kandidaten blev det mere specialiseret og jeg fandt ud af, at jeg gerne ville arbejde i en medicinalvirksomhed, hvor jeg kunne gøre en forskel i lægemiddelproduktion, og på den måde kunne sikre at patienterne ville få den bedste kvalitet i deres lægemidler. 

I dag er jeg ansat som processupporter hos Novo Nordisk. Her supporterer jeg den daglige produktion af insulin, hvor jeg laver optimeringsprojekter, samarbejde med kollager og er problemløser, hvilket er den helt store kompetence jeg har taget med mig fra AAU. Denne kompetence bruger jeg hver dag og det er guld værd. Jeg føler virkelig jeg gør en forskel i mit daglige job, hvilket jeg elsker. 

Da jeg dimitterede var jeg ikke helt sikker på hvilket job jeg var interesseret i. Det eneste jeg var sikker på var, at jeg rigtig gerne ville arbejde i medicinalindustrien og meget gerne så tæt på produktionen som muligt - hvilket jeg nu får lov til. Mine erfaringer fra et relevant studiejob og projektsamarbejde med erhvervslivet, hjalp mig et godt skridt på vejen til mit job.

Jeg valgte specialiseringen Translationel Medicin, da jeg godt kunne lide det brede spænd retningen har. Det gav mig mulighed for at lave forskning, men også at arbejde med GxP og produktion af lægemidler som jeg arbejder med i dag."

Nhung Dong
Processupporter hos Novo Nordisk

___________________________

”I gymnasiet fandt jeg ud af, at jeg gerne ville læse en sundhedsvidenskabelig uddannelse, selvom jeg er samfundsvidenskabelig student. Efter jeg deltog i studiepraktik på Medicin med Industriel Specialisering blev jeg bekræftet i, at det var det rigtige for mig. Case-undervisningen tiltalte mig, og samtidig passede uddannelsen rigtigt godt til mig, da jeg interesserede mig for både menneskets anatomi og fysiologi, men hellere ville forske end at være læge.

Under bacheloruddannelsen blev jeg klar over, at jeg også gerne ville arbejde med noget mere samfundsvidenskabeligt. Her er uddannelsen i Medicin med Industriel Specialisering helt perfekt, da en af de specialiseringer man kan vælge på kandidatuddannelsen (Medical Market Access - MMA) netop kombinerer det sundhedsvidenskabelige med det samfundsvidenskabelige

På kandidatuddannelsen fokuserede jeg meget sundhedsøkonomi, kvalitetsudvikling i sundhedsvæsenet og patientsikkerhed. Samtidig arbejdede jeg som studentermedhjælper i Aalborg Kommune, hvor jeg også fik mulighed for at bruge min viden i praksis.

Inden jeg dimitterede fra universitetet, var jeg så heldig at blive ansat hos Styrelsen for Patientsikkerhed. I mit daglige arbejde bruger jeg i høj grad min viden om både sundhedsvæsenets organisering, de politiske systemer, men også om hvordan man i praksis arbejder med patientsikkerhed.

Jeg er endt med at beskæftige mig med noget helt andet, end jeg troede, at jeg skulle, da jeg startede på universitetet. Jeg er utroligt glad for, at jeg lyttede til mig selv undervejs og lod mig selv skifte mening. Jeg har fået skabt mig en profil, hvor jeg kan fungere som brobygger, fordi jeg netop kan bygge bro mellem sundhedsprofessionelle, det private erhvervsliv og beslutningstagerne.”

Maj Stougaard
Styrelsen for Patientsikkerhed

Karrierevejledning på AAU

AAU Karriere kan vejlede dig om karrieremuligheder og erhvervskontakt under studiet. Få bl.a. vejledning om:

  • Ansøgning og CV
  • Praktik og studiejob
  • Dine personlige kompetencer
  • Arbejdsmarkedet og brancher
  • A-kasser og fagforeninger
     

LÆS MERE OM PÅ AAU Karriere's HJEMMESIDE