AAU logo
Uddannelse
Forskning
Samarbejde

Medialogy

Underviser i spilprogrammering

Underviser i spilprogrammering

”Efter endt uddannelse startede jeg og nogle venner et spiludviklingsfirma op. Vi var først på et forløb i ti måneder på dagpenge (etableringsordningen) og derefter måtte vi klare os selv. Efter de ti måneder havde vi fået en kontrakt til at lave et læringsspil, som selvfølgelig krævede, at vi skulle programmere det.

Vi havde selv et spil, vi gerne ville have ud på sidelinjen, og jeg begyndte at undervise i programmering/spiludvikling for at tjene ekstra. Jeg gik ud af firmaet efter to år, da vi ikke fik vores spilprototypeidé solgt. Jeg begyndte at undervise i spiludvikling i Viborg af og til og så endte jeg en måned i et spilfirma, hvor jeg lavede en opgave.

Jeg endte så med i et halvt år at undervise syv forskellige klasser i spiludvikling, indtil jeg i december 2015 overtog et projektmedarbejderjob.

I dag sidder jeg i UngAalborgs projektafdeling og mit felt hedder "IT, SPIL og ESPORT". Min opgave da jeg overtog jobbet var noget a la "Skab et spilmiljø for unge i Aalborg kommune".

Her kommer Medialogy og mine egne interesser i spil. Jeg koordinerer undervisere og underviser selv en gang i mellem og her skal der selvfølgelig gøres undervisningsmateriale klar, så eleverne kan prøve sig af med spiludvikling, som jo er alt fra kreative felter til det mere tekniske, hvor de prøver at programmere tingene. Jeg har blandt andet lavet et undervisningskit, hvor jeg har programmeret nogle forskellige scripts til undervisningsbrug.

Hver onsdag er jeg i vores "GameLab" på Station10 og her kan unge fra 13 til 19 år komme forbi og få hjælp til deres projekter. Her bliver der selvfølgelig programmet en del.

Lige nu er jeg ved at skrive ansøgning til DFI, så vi måske kan få nogle penge til et spilprojekt. Jeg vil gerne programmere et læringsspil der kan bruges til en temauge i UngAalborg.”

Christian skriver Kragegaard, cand.scient.i medialogy

Projektansvarlig - IT/Gamification hos UngAalborg