AAU logo
Uddannelse
Forskning
Samarbejde

Medialogy

"En simpel opgave for en medialog, men en svær opgave for enhver anden uden den tekniske indsigt"

”Mit navn er Kasper Grande, jeg er 33 år og jeg arbejder på andet år som projektansat hos Dansk Skuespillerforbund. I 2014 færdiggjorde jeg kandidatuddannelsen i Medialogy fra AAU.

Med i bagagen fra Medialogy havde jeg; en akademikers kritiske blik og sans for problemløsning, et udviklingssyn med slutbrugeren i fokus og en generel indsigt i og anvendelse af informationsteknologi. Jeg var aldrig specielt fokuseret på programmering under uddannelsen, men vidste at det var et værktøj, der kunne åbne mange døre, bl.a. altså til en kontrakt med forbundet for danske skuespillere.

Skuespillerforbundet er en fagforening for danske skuespillere, teaterfolk, dansere mm. I 2014 gik de i gang med en digitaliseringsproces, der for alvor tog fart, da jeg blev ansat som projektmedarbejder til netop dette projekt i maj 2015.

En af de fordele, som jeg blev ansat på, i forhold til de andre jobsøgere, var min tekniske viden fra uddannelsen. Jeg kunne faktisk mærke på interviewerne til jobsamtalen, at de netop fandt det interessant, da jeg fortalte, at jeg kunne kode. Jeg gjorde aldrig meget ud af at skrive om denne færdighed i CV og ansøgning, da jeg ikke havde nogen speciel interesse i at kode. Men når jeg tænker tilbage på det, så burde jeg helt sikkert have fremhævet denne del. Selvom det ikke var noget særligt for mig, og jeg gjorde mindre ud af programmering end mine studiekammerater, så er det en stor fordel for små og mellemstore virksomheder at ansætte én, der forstår programmering, i en anden stilling, da de sjældent har råd til en programmør.

Derudover er det en stor fordel, at jeg har taget en uddannelse med grundlæggende programmering, når jeg snakker med it-konsulenter og udviklere fra de firmaer, der leverer it-løsninger til os. De slipper for at snakke "kundesprog" og vi kan snakke, som de ville gøre det med deres kolleger.

Selvom jeg ikke bruger det til daglig har den grundlæggende kendskab til programmering, jeg fik fra Medialogy haft en vigtig betydning for mig, fordi jeg er blevet koblet på et internationalt projekt til udveksling af film- og musikrettigheder. Her har jeg deltaget i to workshops i Washington DC i testfasen, hvor vi genererer og redigerer XML filer til forskellige scenarier. En simpel opgave for en medialog, men en svær opgave for enhver anden uden den tekniske indsigt.” 

Kasper grande, cand.scient. i medialogy

projektmedarbejder hos Dansk skuespillerforbund