Forskning
Samarbejde

Mechanical Engineering, Civilingeniør

Design of Mechanical Systems, specialisering

Design of Mechanical Systems, specialisering

”Uddannelsen giver gode muligheder for kombination af teori og praksis. Samtidig føles teorien både meget anvendelig og bliver sjældent så abstrakt, at det føles som ren matematik”

Jonas Sjølund, tidligere studerende, nu ph.d.-studerende på AAU

På specialiseringen i Design of Mechanical Systems fokuseres der på brugen af både teori og praksis i forbindelse med design og udvikling af industrielle produkter. Derved lærer du at kombinere dine tekniske og kreative færdigheder, og du opnår solid viden om hele design- og udviklingsprocessen.

Mød Jonas fra Gomspace

 

Gennem projektarbejdet får du rig mulighed for at afprøve dine idéer i praksis. Langt størstedelen af alt projektarbejdet foregår nemlig i tæt samarbejde med danske og internationale industrielle virksomheder.

Dette kunne bl.a. inkludere vindmølleproducenterne Vestas eller Siemens Wind Power, hvor studerende har været involveret i flere projekter relateret til design og udviklingsprocessen.

Af andre projekteksempler kan nævnes crashtest simulering i samarbejde med Ford Motor Company i Tyskland, simulering af rendegraver i samarbejde med Hydrema og biomekanisk analyse af ledbåndsskader i samarbejde med biomedicinske forskere.

 

”GENNEM DET PROBLEMBASEREDE PROJEKTARBEJDE KNYTTES FAGENE SAMMEN TIL EN HELHED”

Søren Nørgaard Sørensen, studerende

 

Uddannelsen er et fuldtidsstudium, og studieformen er som på AAU’s andre uddannelser karakteriseret ved problembaseret projektarbejde i grupper. Dette medfører bl.a., at du som studerende skal forvente at arbejde tæt sammen med andre studerende hovedparten af tiden, ligesom det vil være et krav, at du møder frem stort set dagligt og tilbringer det meste af dagen på universitetet.

Som færdiguddannet civilingeniør har du mulighed for at være involveret i udviklingen og fremstillingen af en stor del af de produkter, vi anvender i vores hverdag. Enten gennem direkte deltagelse i selve design- og udviklingsprocessen eller gennem udvikling af produktionsudstyret, der anvendes under fremstillingen af produktet.

Du kan arbejde hos fx:

  • Rådgivende ingeniørfirmaer
  • Industrielle virksomheder
  • En virksomheds forsknings- og udviklingsafdeling
  • Universiteter som forsker bl.a. ved at søge et ph.d.-stipendium
  •  

"Det spændende ved uddannelsen er den teoretiske dybde kombineret med det praktiske i form af eksperimenter til at be- eller afkræfte teorier"

Lasse Søgaard Ledet, tidligere studerende, nu erhvervs-ph.d.-studerende


 

LÆS MERE OM FAGLIGT INDHOLD PÅ DESIGN OF MECHANICAL SYSTEMS


Mød studerende

 


SØG OPTAGELSE PÅ DESIGN OF MECHANICAL SYSTEMS