AAU logo
Uddannelse
Forskning
Samarbejde

Materials Technology, civilingeniør

Tidligere studerende fortæller

Tidligere studerende fortæller

” I projektarbejdet på AAU får man rig mulighed for at undersøge forskellige materialer og følge egne interesser”

”De materialer, vi har brugt gennem tiden, har bestemt mange af vores begrænsninger. Med udviklingen af nye materialer følger nye muligheder. Jeg valgte en kandidat i materialeteknologi, da jeg gerne ville være med til at forstå og bidrage til den udvikling.

I projektarbejdet på AAU får man rig mulighed for at undersøge forskellige materialer og følge egne interesser. Derfor har jeg både kigget på korrosion i pulvermetal, udmattelse af plastikrør samt undersøgt elektrospundne fibre. Projekterne lyder meget forskellige og var det også. De havde dog det til fælles, at det gjaldt om at sammenholde materialernes opførsel på mikroniveau med den respons, vi kunne se på makroniveau. Det var noget af det, jeg fandt mest spændende ved uddannelsen.

Vi havde rig mulighed for at udføre mange forskellige forsøg, der hver viste enkelte brikker af et samlet puslespil. Derfor gjaldt det om at sammenligne de forskellige forsøg til et samlet billede, der kunne bruges til mere end bare at forstå materialet, men også give en idé om, hvad vi kunne gøre for at forbedre materialets opførsel, så det passede bedre ind i den applikation, hvor det skulle bruges.”

Anders Noel Thomsen, tidligere studerende på Materials Technology, nu ph.d.-studerende ved AAU