Forskning
Samarbejde

Management Engineering, Civilingeniør

Studerende fortæller

Studerende fortæller

Cecilie Damgaard, studerende på Operations and Supply Chain Management, fortæller om uddannelsen

"Det bedste af det hele er, at jeg hvert semester har været med til at løse en reel problemstilling for en virksomhed" 

"Jeg startede på Aalborg Universitet for at studere til ingeniør. Det er nu 4 år siden, og ufattelig meget er sket. De største ting er helt sikkert det store netværk, jeg har fået og den personlige udvikling, jeg har været igennem.

Da jeg startede, kendte jeg ikke så meget til livet på universitetet, udover at der var meget fokus på gruppearbejde på Aalborg universitet. Jeg havde hørt fra flere, at en meget vigtig del af arbejdslivet er samarbejde med ens kolleger, hvilket var en af de mange grunde til, at jeg valgte at studere i Aalborg. Det at der er fokus på gruppearbejde helt fra studiestart, er med til at skabe en stor forståelse for andre mennesker og deres kompetencer. Jeg har gennem min studietid lært at forstå og udnytte mine egne og andres svagheder og styrker, og bedst af alt har jeg lært meget mere om mig selv, end jeg nogensinde har drømt om. Jeg har arbejdet med mange forskellige mennesker, hvilket virkelig har udviklet mig som person – noget jeg tror på, har givet mig et kæmpe forspring både personlig og fagligt.

Af ingeniørretning valgte jeg at starte på linjen ”Industri” – som i dag er delt op i 2, nemlig Maskin og Produktion (MP) som den ene og Global Business Engineering (GBE) som den anden. Efter det første år blev uddannelsen delt op, og jeg valgte at fortsætte på GBE, da min største interesse lå indenfor forståelse for det overordnede flow i produktionsvirksomheder. Projekterne fylder en meget stor del af uddannelsen, hvilket jeg ser som en stor fordel, for det skaber en medbestemmelse i uddannelsen. På den måde kan man fokusere og fordybe sig i de område, man finder mest spændende, og er man i tvivl, kan man prøve forskellige områder. Jeg skrev f.eks. et GBE-relateret projekt på 1. semester og et MP på 2., hvilket hjalp mig i min videre beslutning.

Ligeledes har jeg gennem projekterne på bacheloren fundet yderligere frem til mine interesseområder, der hjalp mig til at vælge den kandidatuddannelse, jeg i dag læser. Jeg fandt procesoptimering spændende, samtidig har jeg altid været rigtig glad for tal, hvilket resulterede i, at jeg nu læser overbygningen: Virksomhedssystemer.

I dag er jeg i praktik hos Danfoss, og nyder meget mit valg. Jeg valgte at tage i praktik for at få en smagsprøve på ”det virkelige liv”. Allerede nu kan jeg sige, at Aalborg Universitet har hjulpet. Alle projekterne de sidste 4 år har på den ene eller anden måde været i samarbejde med virksomheder; den store forskel på praktik og de andre projekter er, hvor man opholder sig under forløbet. Det jeg har lært de sidste 4 år, har ikke kun været teori - det har også givet mig forståelse for virksomhederne, man arbejder med, hvilket yderligere har styret mine fremtidsmuligheder.

Det bedste af det hele er, at jeg hvert semester har været med til at løse en reel problemstilling for en virksomhed, som efterfølgende har benyttet vores løsning. Så føler man virkelig, at det man lærer, kan bruges til noget, og ikke blot er teori, der aldrig kommer udenfor de akademiske vægge! Jeg kan derfor sige, at jeg har været godt tilfreds med valget af min uddannelse, og jeg vil varmt anbefale det til andre."

Cecilie Damgaard, studerende på Operations and Supply Chain Management.