AAU logo
Uddannelse
Forskning
Samarbejde

Lighting Design, cand.scient.

Job & karriere

Job & karriere

Når du er færdig med din uddannelse, er der rigtig gode jobmuligheder. Lysdesignbranchen har gennem mange år efterlyst en kandidatuddannelse på højt internationalt niveau. Det fremgår bl.a. af den meget omfattende undersøgelse af behovet for en lysuddannelse i Danmark foretaget af innovationsnetværket Dansk Lys i 2010 – 2012, som bl.a. konkluderer: “… eftersom behovet er stort allerede i dag, bør arbejdet med at tilrettelægge uddannelserne ske hurtigt”.

Som kandidat i Lighting Design vil du være med til at dække det længe eksisterende behov for professionelle lysdesignere tilknyttet rådgivende ingeniører, designere eller arkitekter, større bygherrer, medieproduktioner, eventfirmaer osv. Her skal lysdesignere med såvel kunst- som dagslys og medieteknologier skabe belyste fysiske og virtuelle miljøer i bygninger, by- og landskabsrum.

Forudsigelsen om, at der er stort behov for professionelle lysdesignere viste sig at være helt korrekt. I juni 2016 dimitterede de første kandidater i Lighting Design fra Aalborg Universitet. Halvdelen havde job allerede før, de var færdige med deres uddannelse, og efter bare tre måneder havde hele 88% af dimittenderne arbejde. 

Læs mere om uddannelsen

Karrierevejledning på AAU

AAU Karriere kan vejlede dig om karrieremuligheder og erhvervskontakt under studiet. Få bl.a. vejledning om:

  • Ansøgning og CV
  • Praktik og studiejob
  • Dine personlige kompetencer
  • Arbejdsmarkedet og brancher
  • A-kasser og fagforeninger
     

LÆS MERE OM PÅ AAU Karriere's HJEMMESIDE