AAU logo
Uddannelse
Forskning
Samarbejde

Lighting Design, cand.scient.

Vi får lov at realisere vores ideer

Vi får lov at realisere vores ideer

"Min vej til Lighting Design-uddannelsen startede, mens jeg arbejdede hos et arkitektfirma, og vi fik til opgave at designe et rum, hvor dagslys spillede en central rolle. Jeg skrev derfor min bacheloropgave om vigtigheden af dagslys i børnehaver, og da jeg søgte på nettet, faldt jeg over kandidatuddannelsen i Lighting Design på AAU-Cph.

Studiet her fokuserer på problembaseret læring og gruppearbejde. Det er et optimalt setup, for grupperne er sammensat af forskellige nationaliteter og faglige baggrunde, hvilket skaber fodfæste for et mangfoldigt projekt, og vi lærer også af hinanden i processen.

Som lysdesignere arbejder vi tværfagligt og kombinerer design og arkitektur, humanistisk videnskab og medieteknologi, som vi integrerer i kreative designs. Denne måde at arbejde på giver os et fundament til at arbejde med det sensuelle, det virtuelle og det fysiske aspekt i designet af gode lysmiljøer.

Det er på ingen måde let at læse Lighting Design, men det er tilfredsstillende og motiverende at arbejde på projekterne. Vi lærer, hvordan lysets grundlæggende elementer fungerer i både den virtuelle og virkelige verden samt hvordan vi skal skabe designs, der opfylder bestemte behov, men også er æstetisk behagelige for den enkelte person. Vi får også lov til at realisere vores ideer, enten som mock-ups eller 1:1 modeller.

Jeg glæder mig til at arbejde med lys og bruge de færdigheder, jeg har opnået gennem kandidatuddannelsen i Lighting Design." 

Mohamed Ali Jama, studerende i Lighting Design