AAU logo
Uddannelse
Forskning
Samarbejde

Lighting Design, cand.scient.

Nye døre har åbnet sig

Nye døre har åbnet sig

"Jeg har nok altid vidst at jeg gerne ville specialisere mig inden for et felt - men at det blev inden for lys er lidt en tilfældighed. Jeg har en baggrund som diplomingeniør i bygningsdesign, men da jeg kom til mit afgangsprojekt, var jeg pludselig blevet mættet af konstruktionsberegningerne og besluttede mig for at kaste mig ud i noget nyt - og det blev dagslys i bygninger. Jeg blev hurtigt grebet af arbejdet med dagslys og begyndte at undersøge mulighederne for at fortsætte ad den vej. Det var først på dette tidspunkt, at jeg opdagede kandidaten i Lighting Design på AAU-Cph, som jeg ellers ikke kendte til.

Uddannelsen tiltalte mig øjeblikkeligt og det har i den grad levet op til mine forventninger indtil videre. Noget af det bedste ved AAU er den problembaserede læringsmetode. Semesteret er bygget op over et semesterprojekt, som understøttes af ugentlig undervisning inden for arkitektur, ingeniørvidenskab og medieteknologi. På denne måde bruger du viden fra kurserne direkte i dit projekt.

På Lighting Design er vi ofte ude af huset - til foredrag, virksomhedsbesøg, rundvisninger på museer/nybyggeri med fokus på lys. Undervisningen er varieret. Underviserne er dedikerede og passionerede omkring lys. Desuden er de gode til at holde os opdateret om, hvad der sker på lysdesign-fronten, som for tiden er i stor udvikling. Alt i alt synes jeg, at Lighting Design er en rigtig god og spændende uddannelse, hvor der både er plads til at være kreativ og til at arbejde med evidensbaseret design.   

Da jeg søgte ind på Lighting Design, var det med en idé om at forsætte i bygningsdesign-ånden og arbejde med dagslys i bygninger, men efter at have fået indblik i nogle af mange muligheder, der er for at arbejde med lys (kunstigt såvel som naturligt), har nye døre åbnet sig for mig. Jeg er spændt på, hvad fremtiden byder, og glæder mig til at sprede min viden om hvor stor en rolle, lys spiller i vores hverdag."    

Ida Neel sælland, studerende i lighting design