AAU logo
Uddannelse
Forskning
Samarbejde

Kommunikation

Thomas Overholt Hansen - Media relations manager hos Velux gruppen

Thomas Overholt Hansen - Media relations manager hos Velux gruppen

Til daglig anvender jeg kun i ringe grad konkrete teorier eller redskaber fra min studietid. Derimod ligger de paradigmer og tankesæt, som jeg blev præsenteret for på AAU helt latent i mig, og jeg vil påstå, at de er helt udslagsgivende for min måde at løse arbejdsopgaver på i dag.

Fortæl om en typisk arbejdsdag for dig.

Min primære arbejdsopgave ved VELUX Gruppen består i at varetage pro- og reaktiv kontakt til presse og medier i hele verden. Til daglig arbejder jeg både i længerevarende projekter og har samtidig løbende kontakt til journalister, der har deadlines lige nu. Det gør, at min dag er præget af både struktur og konstante uforudsete overraskelser.

Hvor tæt er dit hidtidige karriereforløb på de karriereforestillinger, du havde under dit studium?

Ret tæt. De forskellige forestillinger, jeg havde, centrerede sig alle om arbejdsopgaver, som jeg siden hen er stødt på i min karriere. Jeg ved ikke, om det skyldes held, eller om mine forestillinger bare har været beskedne, men jeg er hverken blevet skuffet eller stærkt overrasket i mit møde den ”barske, virkelige verden”, der kommer efter studietiden.

I hvor høj grad drager du nytte af din uddannelse i dit daglige arbejde?

Til daglig anvender jeg kun i ringe grad konkrete teorier eller redskaber fra min studietid. Derimod ligger de paradigmer og tankesæt, som jeg blev præsenteret for på AAU helt latent i mig, og jeg vil påstå, at de er helt udslagsgivende for min måde at løse arbejdsopgaver på i dag.

I hvor høj grad bruger du de kompetencer, som gruppe- og projektarbejdet har givet dig i dit nuværende job?

Den erfaring, jeg har fra gruppe- og projektarbejdet på AAU, har betydet meget for min evne til at analysere og kortlægge processer og samarbejdsrelationer. Ting jeg ikke ville kunne undvære i mit arbejde hos VELUX Gruppen i dag.

Kan du huske nogle spændende projekter eller samarbejdsvirksomheder fra studietiden?

I forbindelse med specialet havde min gruppe og jeg et samarbejde med De Radikale. Vi udviklede en kommunikations- og kampagnestrategi til partiet, der på det tidspunkt hang gevaldigt i meningsmålingerne. Samarbejdet gav os mulighed for at få et sneak peek bag Christiansborgs mure. Det husker jeg som den mest spændende samarbejdsrelation.

Beskriv en god oplevelse, du havde med gruppen ud over det faglige.

I min specialegruppe havde vi tidligere arbejdet sammen, og vi kendte derfor også hinanden rigtig godt. Vi har siden holdt kontakten og brugt mange timer på at vende verdenssituationen og vores arbejdsliv med hinanden. På den måde er studieforbindelser også blevet til en del af mit professionelle og private netværk.

Det/de bedste minder fra AAU?

De bedste øjeblikke var, når vi hvert halve år afleverede vores semesterprojekt. I den anledning afholdt vi på min årgang et fanfare-arrangement. Det bestod i, at man – efter at have underskrevet og afleveret opgaven – kunne gå ind i et tilstødende lokale, hvor man blev modtaget med en høj fanfare, klapsalver fra resten af årgangen og naturligvis kolde øl.

Er der en underviser, du specielt husker fra din AAU-tid? – og hvorfor?

Der er naturligvis flere, men de to mest toneangivende var for mit vedkommende Thomas Borchmann og Søren Lindhart, der begge beskæftigede sig med kritisk metode og diskursteori. Deres forelæsninger og vejledning har givet mig en stor del af den viden og det tankesæt, som jeg arbejder ud fra i dag.

Hvor har du dit faglige netværk fra – hvor meget af det stammer fra studietiden?

Størstedelen af mit faglige netværk består i dag af mennesker, som jeg har mødt igennem mit arbejde. Det er fedt, når jeg af og til støder på gamle studiekammerater igennem arbejdet, og på den måde får skabt en faglig forbindelse med dem.

Hvad er dine fremtidsdrømme?

Jeg har egentlig ikke en konkret forestilling om, hvor jeg præcist ønsker at ende rent arbejdsmæssigt. Det vigtigste for mig er, at jeg selv føler, at jeg er i faglig og karrieremæssig bevægelse, og at jeg samtidig arbejder med ting, som jeg brænder for.

Hvad giver dig et arbejdsmæssigt kick?

Når jeg beskæftiger mig med noget, der er stort fokus på og som har betydning for andre. Samtidig må min arbejdsmæssige hverdag også gerne være præget af overraskelser og uforudsete udfordringer.

 

BLÅ BOG for Thomas Overholdt Hansen

Job: Media Relations Manager hos VELUX Gruppen

Tidligere jobs: Presse- og kommunikationsansvarlig hos Nordjyllands Trafikselskab

Uddannelse på AAU: Cand. Mag. i Kommunikation

Dimissionsår: 2009

Fødeby: Frederikshavn

Fødeår: 1982

Denne testimonial er udarbejdet af AAU Alumni

Studerende fortæller