Forskning
Samarbejde

It, læring og organisatorisk omstilling (On-campus og digital undervisning)

Eline Kannegård

kandidatSPECIALE I SAMARBEJDE MED KMD

Eline og hendes specialegruppe udviklede to forskellige produkter for KMD's User Experience afdeling. Elines gruppe arbejdede i en periode på fire måneder som UX-designere hos KMD. De udviklede enkle metoder og tricks til at sætte fokus på, hvordan man kan øge opmærksomheden på User Experience Design i virksomheden.

Projektspeciale i samarbejde med KMD  

"I forbindelse med vores specialeskrivning på KMD arbejdede vi, Eline Kannegård, Jonas Beirholm og Mads Rønne Lundholm , med 'UX & Learning' i KMD afdelingerne i Aalborg og Ballerup.Vi mødte en masse venlige mennesker, som tog godt imod vores projektideer, og de hjalp os med brugerundersøgelser undervejs i forløbet.

den gode brugeroplevelse 

Projektet havde fokus på at skabe mere opmærksomhed om UX-feltet. Formålet var at hjælpe med at fortælle historien om den gode brugeroplevelse videre og dermed vise andre afdelinger i KMD, hvordan dette kan tilføjes til deres udviklingsproces. I den forbindelse skabte vi blandt andet en 3D-printet gimmick i form af en lille vandkande. 
 

vankande der er ubrugeligideen med vandkanden 

Vandkanden er designet ud fra en ide om, at der er givet en række produktspecifikationer, som er blevet fulgt til punkt og prikke. Lige bortset fra, at man i hverdagens travlhed har 'glemt' at tænke på brugeren. Ja, vandkanden har et håndtag, en beholder og en hældetud, som der stod i specifikationerne, men de er placeret lidt vilkårligt, fordi man tænkte på, at de skulle med i produktet. Man 'glemte' bare at tænke på, hvordan det endelige produkt skulle anvendes af brugeren. Naturligvis ville ingen i KMD designe noget, der (ligesom denne vandkande) er helt ubrugeligt, men vi tænker alligevel, at den 'med et glimt i øjet' kan hjælpe til at minde om at anvende UX mere.  
 

Vores ide vil blive anvendt i virkeligheden 

Det har været meget spændende og lærerigt for os at få lov til at komme og være med hos 'UX & Learning' og se, hvordan virkeligheden ser ud på KMD. Vi er meget tilfredse med, at vores arbejde i afdelingen har givet værdi for KMD, og at vandkanden vil blive brugt i fremtiden".

note

Specialet er fortrolighedsstemplet. Gruppen har solgt produkt-ideerne til KMD, som derved har copyright.

Læs mere om uddannelsen

Studerende fortæller