AAU logo
Uddannelse
Forskning
Samarbejde

It-design og applikationsudvikling, Cand.it.

Byg IT ovenpå din humanistiske eller samfundsvidenskabelige bacheloruddannelse

It-design og applikationsudvikling, Cand.it.

Har du en bachelor inden for humaniora eller samfundsvidenskab? Og synes du, at it er det helt rigtige at bygge ovenpå? Så har du muligheden på Aalborg Universitet, som udbyder cand.it. i It-design og applikationsudvikling (iDA) - skræddersyet til dig, der ikke har en teknisk it-orienteret bachelor.

I it-branchen mangler man i høj grad folk, som ikke udelukkende har en teknisk baggrund. Så hvad enten du har læst engelsk, økonomi eller sociologi eller noget helt andet, som intet har med it at gøre, kommer du med It-design og applikationsudvikling (iDA) til at lære at designe og udvikle it-systemer med udgangspunkt i din bacheloruddannelse. Du lærer at designe og udvikle it-systemer, så de skaber værdi for virksomheder, brugere, kunder og borgere.

Uddannelsens fokus er på innovation, interaktionsdesign, brugervenlighed, udviklingsprocesser, kravstyring og projektledelse. Desuden handler iDA om teorier, teknologier, discipliner, metoder og teknikker til brug i forbindelse med udvikling af software, og du lærer at specificere, konstruere og integrere software i en systematisk udviklingsproces. Du vil også få kendskab til basale færdigheder inden for programmering.

Du lærer at anvende og vurdere principper for og teknikker til udvikling af modulære softwaresystemer og anvende værktøjer og ressourcer i relation til konkrete teknologier. Du får også omfattende kendskab til projektledelse, ligesom du bliver i stand til at vurdere teknologiers muligheder og begrænsninger.

din faglighed + it

Som nyansat i en virksomhed vil man altid opleve en startperiode, hvor man skal sætte sig ind i, hvad det er, den pågældende virksomhed arbejder med og hvordan forretningen hænger sammen. Som nyuddannet it-specialist skal man således lære om virksomhedens processer og funktioner og ikke mindst sætte sig ind i behov og færdigheder hos de mennesker, som ens specialistviden skal hjælpe. Uddannelsen i It-design og applikationsudvikling tager det omvendte udgangspunkt.

”I stedet kombinerer vi it med den faglighed, som de studerende har i forvejen. Så en studerende på It-design og applikationsudvikling kan for eksempel være bachelor i etnografi, psykologi, historie eller have enhver anden humanistisk, økonomisk eller socialvidenskabelig uddannelse. Det er alle utroligt vigtige kompetencer, som vi så bygger oven på med denne kombinationsuddannelse,” siger professor Peter Axel Nielsen fra Institut for Datalogi på Aalborg Universitet."

Hans kollega lektor Mikael B. Skov supplerer:

”It-design og applikationsudvikling er et tilbud til dem, der vil have en bred vifte af valgmuligheder. Vi lægger vægt på at bruge de studerendes forskellige baggrunde aktivt i uddannelsen,” siger han.   

Besøg os på Facebook og følg med i, hvad de studerende laver.
 

Læs mere om uddannelsens faglige indhold
Der er ansøgningsfrist den 1. marts med studiestart den 1. september. Find optagelsesprocedurer her.

Læs mere om uddannelsen

Du får viden om

  • Design af IT-systemer
  • Menneske-maskine-interaktion
  • Systemudvikling
  • Programmering

Fakta om uddannelsen

By

Adgangskrav

Se Studieordningen

Se relaterede uddannelser inden for