Uddannelsen i IT-design og applikationsudvikling er specifikt designet til studerende, som ikke har en IT-baggrund, med henblik på at imødekomme et stort behov i IT-branchen: der er nemlig mangel på folk med kompetencer, der rækker videre end IT, og som ved noget om mennesker – de brugere, som IT-branchen dagligt producerer løsninger til.
Med en uddannelse i IT-design og applikationsudvikling kan du bygge en indgående forståelse af IT oven på din eksisterende bachelorgrad. Ved at kombinere dine kompetencer står du med stærke kort i forhold til en række forskellige job i IT-branchen. For eksempel kan du indgå i et udviklingsteam, hvis du er vild med at programmere, eller et UX-team, hvor du kan bruge din viden om fra psykologi eller antropologi til at forstå brugerne og skabe bedre brugerdesign. Eller du kan endda indgå i et ledelsesteam med dine konsulentkompetencer og med en forståelse af, hvordan komplekse teknologiske systemer skaber værdi for virksomheder.
Det giver uddannelsen dig
- Computational Thinking: Du får en grundlæggende forståelse af, hvordan og til hvad computere kan bruges – samtidig med at der tages højde for, at du ikke har en baggrund i matematik eller datalogi.
- Programmering: Du stifter bekendtskab med programmering i forskellige kurser, projekter og hands-on-forløb.
- Systems Thinking og Human-Computer Interaction: Du lærer at forstå, hvordan komplekse IT-systemer indvirker på virksomheder og mennesker; hvordan man skaber værdi gennem teknologiske løsninger, samt hvordan man udvikler prototyper, designer og evaluerer forskellige teknologiske løsninger.
- Hvordan du bruger din baggrund i IT-branchen: Du lærer, hvordan du kombinerer teorier, metoder og teknikker fra din eksisterende bachelor til at designe, udvikle og evaluere komplekse IT-løsninger.
”Vi kombinerer IT med den faglighed, som de studerende har i forvejen. Så en studerende på IT-design og applikationsudvikling kan for eksempel være bachelor i etnografi, psykologi, historie eller have enhver anden humanistisk, økonomisk eller socialvidenskabelig uddannelse. Det er alle utroligt vigtige kompetencer, som vi så bygger oven på med denne kombinationsuddannelse,” siger professor Peter Axel Nielsen fra Institut for Datalogi på Aalborg Universitet.
Læs mere om uddannelsens faglige indhold her.
Ansøgningsfrist
Der er ansøgningsfrist den 1. marts kl. 23.59. Alle, der søger inden deadline, får svar senest d. 10. juni. Studiestart er den 1. september. Find optagelsesprocedurer her.