AAU logo
Uddannelse
Forskning
Samarbejde

Innovative Communication Technologies and Entrepreneurship, civilingeniør

Innovative Communication Technologies and Entrepreneurship, civilingeniør

Innovative Communication Technologies and Entrepreneurship, civilingeniør

Udviklingen inden for informations- og kommunikationsteknologier som internettet, mobilkommunikation og avancerede e-services går hurtigt, og har i stigende grad indflydelse på vores dagligliv. Teknologierne bliver kombineret på nye måder, som skaber spændende muligheder for nye services og applikationer. Hvis du gerne vil lære om denne udvikling, forstå hvad der sker ”bag scenen” og lære om hvordan nye teknologier kan hjælpe os med at identificere brugerbehov og skabe nye forretningsmuligheder, er kandidatuddannelsen i Innovative Communication Technologies and Entrepreneurship/ICTE (Innovativ kommunikationsteknik og entrepreneurskab/IKTE) på Aalborg Universitet noget for dig.

ÅBENT HUS 2019

Kom til Åbent Hus 2019 og mød studerende fra ICTE. Vi står klar til at besvare alle dine spørgsmål onsdag den 6. februar på A.C. Meyers Vænge 15 i Sydhavnen.

Uddannelsen bringer dig på forkant med den nyeste udvikling inden for informations-, kommunikations-, og medieteknologier i et globalt perspektiv, og du lærer at forstå de sociale, markedsmæssige og etiske rammer for deres anvendelse.

du kommer til at arbejde med

 • brugervenlighed, applikationer og tjenester med forretningspotentiale.
 • interaktion med teknologier
 • teknologierne bag spændende applikationer
 • ”bag kulissen” på Facebook og YouTube mm.
 • Internet of Things
 • Cloud Computing
 • Anvendelse af ikt i virksomheder og organisationer
 • Grøn ikt
 • Intelligente transportsystemer

Christoffer fik drømmejobbet

"Som kandidat i Innovative Communication Technologies and Entrepreneurship får du en eftertragtet profil. Du kan gøre en forskel, fordi du har en viden om nye teknologier og forstår hvordan deres potentiale kan udnyttes til gavn for slutbrugerne og samfundet. Uddannelsen bringer dig på forkant med den nyeste udvikling inden for informations-, kommunikations-, og medieteknologier i et globalt perspektiv, og du lærer at forstå de sociale, markedsmæssige, regulatoriske og etiske rammer for deres anvendelse.

“Jeg blev færdig som kandidat i 2012 efter to spændende og udfordrende år. Jeg valgte oprindeligt ICTE fordi jeg her fik mulighed for at fordybe mig i mange af de områder inden for IT, som jeg synes er interessante, samtidig med at jeg blev introduceret til en masse andre emner via de forskellige kurser.

Underviserne på uddannelsen er virkelig dedikerede og passionerede omkring deres arbejde, og de viste stor motivation for at videregive deres viden til de studerende. Personligt var jeg meget glad for Aalborg Universitets projektmodel hvor en stor del af studiet er afsat til at arbejde med store projekter i grupper. Dette internationale miljø har givet både gode venskaber og spændende, innovative resultater.

I mit speciale deltog jeg i et spændende projekt sammen med en medstuderende, hvor vi målte individuelle personers hjernebølger med henblik på autentificering [fx passwords, red.]. Vores vejledere gjorde en stor indsats for at finde de rigtige mennesker, som vi kunne arbejde sammen med, og vores projekt fik endda omtale i forskellige medier bagefter.

Da jeg var færdig og klar til at lede efter arbejde, lagde man virkelig mærke til mine projekter under uddannelsen, og jeg er overbevist om, at det er derfor, jeg fik drømmejobbet som Android-udvikler.”

Christoffer er ansat hos Trifork.

 

 

EN AF DE BEDSTE INGENIØRUDDANNELSER I VERDEN

Tager du en ingeniøruddannelse på Aalborg Universitet, kommer du til at gå på en af de bedste af slagsen. Vores ingeniøruddannelser blev i 2018 kåret som de fjerdebedste i verden af 178 eksperter adspurgt af Massachusetts Institute of Technology (MIT). I samme omgang blev AAU udnævnt som det bedste ingeniøruniversitet i Europa for anden gang på et halvt år.

Læs mere om uddannelsen

Du får viden om

 • Sammenhængen mellem teknologi, marked og brugere
 • Service- og forretningsudvikling indenfor IT og fremtidens mobile internet
 • 5G, sikkerhed, privacy og tillid

Fakta om uddannelsen

Sprog

Engelsk

By

Adgangskrav

Se Studieordningen

Se relaterede uddannelser inden for