Forskning
Samarbejde

Innovative Communication Technologies and Entrepreneurship, civilingeniør

Innovative Communication Technologies and Entrepreneurship, civilingeniør

Innovative Communication Technologies and Entrepreneurship, civilingeniør

Udviklingen inden for informations- og kommunikationsteknologier som internettet, mobilkommunikation og avancerede e-services går hurtigt, og har i stigende grad indflydelse på vores dagligliv. Teknologierne bliver kombineret på nye måder, som skaber spændende muligheder for nye services og applikationer. Hvis du gerne vil lære om denne udvikling, forstå hvad der sker ”bag scenen” og lære om hvordan nye teknologier kan hjælpe os med at identificere brugerbehov og skabe nye forretningsmuligheder, er kandidatuddannelsen i Innovative Communication Technologies and Entrepreneurship/ICTE (Innovativ kommunikationsteknik og entrepreneurskab/IKTE) på Aalborg Universitet noget for dig. Uddannelsen bringer dig på forkant med den nyeste udvikling inden for informations-, kommunikations-, og medieteknologier i et globalt perspektiv, og du lærer at forstå de sociale, markedsmæssige og etiske rammer for deres anvendelse.

Det er stadig muligt at søge ind!
tilmeld dig webinar om uddannelsen den 14. juni

 

Videopræsentation for ICTE MSc
 

du kommer til at arbejde med

 • Teknologierne bag spændende applikationer som Facebook og YouTube
 • Erhvervs-relevante tekniske emner og de standarder som bliver brugt i erhvervslivet inden for både programmering, software arkitektur og kommunikationsteknologi
 • Nutids-relevante tekniske emner som IOT, 5G, machine learning, cloud computing og blockchain
 • Forretningsmodeller og forretningsudvikling
 • Interaktion med teknologier
 • Kommunikationssystemer
 • Cyber security
 • Brugeroplevelse i den virkelige verden
 • Privacy, etik og tillid


ICTE ER DET PERFEKTE MATCH

Bjørn - En ICTE studerende

"ICTE rummer en god blanding af teoretiske fundamenter og praktiske implementeringer af spændende teknologier tilsat en pæn mængde forretning og iværksætteri. En stor del af uddannelsen
er projekt-baseret, hvilket betyder, at man selv har ansvar for sin læring, og at man har stor indflydelse på hvilke emner og teknologier, man vil fokusere på.

ICTE er en teknisk uddannelse, som lader mig være kreativ og innovativ, mens jeg på ingeniør-faglig vis får en introduktion til mange af de vigtige teknologier indenfor IT-branchen. Lærerne er rigtig gode til at forklare hvilke løsninger, der lige nu bliver brugt i store virksomheder og samtidig har de fingeren på pulsen ift. de nyeste og bedste løsninger.

Det hele munder ud i, at man har en profil, som kan bruges mange forskellige steder, om man så vil arbejde med infrastruktur, software, sikkerhed eller forretnings- udvikling.

Jeg vil gerne være selvstændig indenfor IT-branchen, så for mig er ICTE det perfekte match."

Bjørn Aagaard Skalkam, studerende

 

ER DU EN HOLDSPILLER?
 

Gruppearbejde er et essentielt element her på Aalborg Universitet. Hvert semester kommer du til at arbejde i en gruppe på et stort projekt. Semester projektet fylder ofte omkring halvdelen af din studieaktivitet per semester, og det er derfor vigtigt at du trives når du arbejder i studiegrupper og du kan se dig selv som en holdspiller.

Det kan være udfordrende at arbejde i grupper, men evnen til at gøre det er en af de egenskaber som gør AAU kandidater så attraktive på arbejdsmarkedet.
 

Akademisk Miljø
 

På ICTE Aalborg Universitet København vil du begås i et akademisk miljø som er formet efter tværfagligt forskning samt start-up firmaer. Vi arbejder i den gamle Nokia bygning i København, som nu bliver brugt både til Aalborg Universitet og en masse forskellige start-ups, og vores naboer er andre telekommunikations-, medie- og computerfirmaer. Forsknings projekter under CMI bliver ofte fortsat som start-up firmaer efter endt uddannelse eller forskningsperiode. Desuden vil der ofte komme mulighed for at arbejde som studerende med både de etablerede virksomheder og start-up firmaerne i forbindelse med semester projekterne.

ICTE studieplanen bliver udbudt af en research sektion indenfor Aalborg Universitet - Communication Media and Information Technologies (CMI). Det som karakteriserer vores forskning ved CMI er at det er tværfagligt: Ingeniører arbejder sammen med økonomer, advokater, statskundskabsere og designere. De producerer ledende forskning indenfor telekommunikations regulation, brugerorienteret design, internet of things og markedsanalyser. Dine semesterprojekter hos ICTE og undervisningen kommer også til at reflectere denne tværfaglige fremgangsmåde. Vi forbinder ingeniørfaglighed med forretning, marked, lovgivning og brugere.

 

International atmosfære

ICTE har folk fra hele verden. Vi underviser på engelsk og har en international atmosfære med både forskere og lærere samt studerende som kommer fra alle afkroge af verdenen. Vi har haft studerende har over 20 forskellige lande.

 

SemesterProjekt Seminarer

To gange hvert semester holder ICTE projekt-præsentationer, hvor de studerende fremviser deres igangværende semesterprojekter og får feedback fra de andre studerende. Her får kan man lære en masse af de andre grupper, og samtidig få sat et perspektiv på ens egne projekter, hvor opponentgrupper kan give feedback og forslag til ens projekt.

 

EN AF DE BEDSTE INGENIØRUDDANNELSER I VERDEN
 

AAU - Best in EuropeAAU er fjerde bedst i verdenBedst i danmark

 

 

Du får viden om

 • Sammenhængen mellem teknologi, marked og brugere
 • Service- og forretningsudvikling indenfor IT og fremtidens mobile internet
 • 5G, sikkerhed, privacy og tillid

Fakta om uddannelsen

Sprog

Engelsk

By

Adgangskrav

Se Studieordningen