AAU logo
Uddannelse
Forskning
Samarbejde

Indoor Environmental and Energy Engineering, civilingeniør

Studerende fortæller

Studerende fortæller

Kirstine Meyer Frandsen, studerende på Indoor Environmental and Energy Engineering, fortæller om uddannelsen

”kandidaten tilbød et semester med tværfagligt samarbejde med arkitektstuderende, hvilket jeg ser som en fordel i forhold til at skulle ud i erhvervslivet”

”Indeklima og Energi var det oplagte valg for mig efter bacheloruddannelsen i Byggeri og Anlæg, idet jeg kunne få lov til at viderespecialisere mig inden for mit interesseområde. På bacheloren erhvervede jeg mig mange af de evner, som Aalborg Universitet netop fremmer i form af PBL (problembaseret læring); dette ville jeg gerne arbejde videre med. Derudover vidste jeg, at kandidaten tilbød et semester med tværfagligt samarbejde med arkitektstuderende, hvilket jeg ser som en fordel i forhold til at skulle ud i erhvervslivet.

Med Indeklima og Energi får man lov til at arbejde på den forbindelse, der er mellem bygningen og mennesket. Der er ufattelig mange parametre, der påvirker menneskets komfortoplevelse i et rum, og udfordringen ligger i at finde en kombination af disse parametre, der giver det optimale resultat. Samtidig er der i dag et enormt fokus på energiforbrug og bæredygtighed, hvilket selvfølgelig ikke må ske på bekostningen af indeklimaet. Dette samspil finder jeg utrolig interessant. Der er ingen tvivl om, at vi er forrest i feltet inden for vores faggruppe, og det er utrolig motiverende at arbejde med noget, der er et stort behov for.

Specifikt på 1. semester af kandidaten arbejdede vi med luftstrømninger i et dybt rum. Projektet fungerede som supplement til et forskningsprojekt med 19 andre indblandede universiteter. Vi udførte forsøg på vores model, som blev brugt til at sammenligne virkeligheden med simuleringer, som vi og de 19 andre universiteter havde udført. På 2. semester er vi nu i gang med et samarbejde i form af integreret bygningsdesign med nogle studerende fra Arkitektur og Design, som har designet en kontorbygning. Kontorbygningen skal optimeres ved brug af passive energistrategier. Der udføres flere tusinde simuleringer, der skal bruges til at finde en løsning, der opfylder både arkitekternes krav og de opstillede funktionskrav.

Vi er netop blevet tilbudt at arbejde på et forskningsprojekt i Xi’an i Kina i fire måneder her til efteråret i forbindelse med lang speciale. Det er en mulighed, som vi er ved at høre mere om. Det må tiden vise.

Jeg drømmer om at arbejde med et stort spænd af projekter over hele verden på tværs af forskellige kulturer. Mit mål har altid været at arbejde inden for et felt, der giver mig mulighed for udstationeringer, og det var derfor oplagt for mig at blive ingeniør. Der er stor efterspørgsel på danske ingeniører i udlandet, og med den viden vi bliver tildelt på kandidaten, er jeg ikke i tvivl om, at jeg er på rette vej.

Som studieby er Aalborg i rivende udvikling. Der er kæmpe udbud på alle planer. Med det store fokus Aalborg har på de studerende, er der nemt at finde boliger over hele byen til et overkommeligt beløb. Der er muligheder for at dyrke alle interesser fra diverse sportsklubber til bæredygtighedsfælleskaber. Det handler især om at man opsøger mulighederne, for så er de nærmest ubegrænsede; personligt er jeg meget glad for Studenterhuset og Platform 4. Der er ingen tvivl om, at jeg vil anbefale Aalborg som studieby.”

Kirstine Meyer Frandsen, studerende på Indoor Environmental and Energy Engineering