Forskning
Samarbejde

Idrætsteknologi, Kandidat

Job & karriere

Idrætsteknologi giver dig faglige kompetencer til udvikling og test af idræts-, trænings- og rehabiliteringsudstyr. Uddannelsen åbner jobmuligheder i både privat og offentlig regi – fx som teknisk rådgiver, projektleder eller produktspecialist hos en virksomhed. Du kan også vælge karrierevej som iværksætter eller forsker.

"Jeg arbejder i dag som biomekanisk specialist ved ECCO Sko,
hvor mine daglige opgaver er at bidrage og støtte op omkring
den biomekaniske del af produktudvikling og opbygning af
standarder og målemetoder."

Nicolai Lees Mifsud
Biomekanisk specialist ved ECCO Sko

 

Dimittender fortæller

Efter min bacheloruddannelse i Idræt på Aalborg Universitet, valgte jeg kandidatuddannelsen i Idrætsteknologi. Jeg var meget interesseret i hvordan man inden for sport anvender teknologi til optimering af træning og performance - det var det jeg primært beskæftigede mig med i semesterprojekterne indtil specialet. Igennem min uddannelse blev jeg mere og mere interesseret i biomekanik, hvilket mit speciale også handlede om. Under mit speciale udviklede jeg et nyt bud på hvordan man kunne optage kinematisk data, der efterfølgende kunne anvendes i biomekaniske analyser.

Da jeg dimitterede forsøgte jeg at arbejde videre inden for mit specialeområde. Jeg begynde i en ”start-op” i København, som netop anvendte lignende metoder til biomekaniske analyser til forskellige målgrupper.

Dette vakte min interesse for velfærdsteknologi/sundhedsteknologi, som var et nyt område jeg ikke umiddelbart havde beskæftiget mig med før. Målet med velfærdsteknologi er, lidt ligesom idrætsteknologi, at optimere menneskers muligheder uanset funktionsniveau, eller forhindre funktionsnedsættelser.

Da jeg lige var flyttet til Aarhus, ville jeg gerne finde arbejde i Aarhus. Hvilket ledte mig til at ansøge som teknologisk konsulent hos ”Teknologi i Praksis”.

Teknologi i Praksis er en socialøkonomisk virksomhed, der indgår i en lang række velfærdsteknologiske projekter. Mine opgaver er meget forskellige De færdigheder jeg bruger mest fra min uddannelse er en generel forståelse for teknologiske løsninger, biomekanik, fysiologi, neurofysiologi, sygdomme og projektarbejde. Jeg er langt fra et omvandrende leksikon indenfor ovenstående områder, men forstår at sætte mig ind i komplekse problemstillinger fra den virkelige verden og udarbejde løsningsforslag.

Man skal ikke undervurdere den viden man tilegner sig fra de enkelte fag og semesterprojekterne. At anvende viden og forståelse til at løse problemstillinger igennem dialog med andre, er essentielt i næsten alt arbejde.

En bachelor i Idræt kan åbne mange veje, og der kommer ikke mindre fokus på fysisk og psykisk sundhed de kommende år – derfor bliver den viden man tilegner sig gennem en bachelor i Idræt ikke mindre aktuel fremover.

Mikkel Svindt Gammelgaard
Teknologisk Konsulent hos Teknologi i Praksis

Læs mere om uddannelsen

Karrierevejledning på AAU

AAU Karriere giver sparring på din karriere. Mens du studerer på AAU, kan du deltage i karriere- og jobrelaterede arrangementer og booke karrierevejledningssamtaler til en snak om fx:

  • Ansøgning og cv
  • Praktik- og studiejobsøgning
  • Kompetencer – både de faglige og de mere personlige
  • Gode værktøjer til at finde rundt i dine karrieretanker
  • At få hul på jobsøgningen, inden du bliver færdiguddannet

 

LÆS MERE OM AAU Karriere her