Forskning
Samarbejde

Idrætsteknologi, Kandidat

Idrætsteknologi

Idrætsteknologi

Skab nye muligheder med idrætsteknologi

Vil du være med til at udvikle sportsteknologisk udstyr, som hjælper atleter eller motionister til bedre sportslige resultater? øge komfort? eller nedsætte skaderisiko?

Kandidatuddannelsen i idrætsteknologi er en overbygning til bacheloruddannelsen i idræt. Omdrejningspunktet er teknologi til sport eller til at fremme fysisk aktivitet hos mennesker med fysiske begrænsninger, motionister, eliteudøvere etc. Idrætsteknologi giver dig stærke kompetencer til at udvikle, teste og afprøve teknologiske produkter til fx idræts- og sundhedsverdenen eller arbejdspladsen. Du kommer til at arbejde med biomekanik og bevægelsesanalyser vha. kraftplatforme, digitale high-speed kameraer og sensorer i udstyr og beklædning. Projektarbejde skaber rammen for, at du kan gå i dybden med præcis det område, du brænder for – eller du kan opbygge et bredere idrætsteknologisk fundament. Du får også kurser i materialer, design, databehandling og modellering.

På Idrætsteknologi arbejder du forskningsbaseret fra 1. semester. Du kan tilrettelægge et udlandsophold, og der er gode muligheder for at samarbejde med danske eller internationale virksomheder og organisationer. Du bliver en del af et inspirerende internationalt studie- og forskningsmiljø, så undervisningen foregår både på engelsk og dansk.

Læs mere om uddannelsen

Du får viden om

  • Instrumentering og præstationsevne
  • Modellering af funktioner i kroppen
  • Behandling af biomekaniske signaler
  • Anvendt teknologi og måleteknik i idræt
  • Styrkelære, produktionsprocesser og numerisk modellering

Fakta om uddannelsen

By

Adgangskrav

Se Studieordningen

Se relaterede uddannelser inden for