AAU logo
Uddannelse
Forskning
Samarbejde

Idræt, Kandidat

Job & karriere

Med en uddannelse i Idræt i sportstasken får du en unik kompetenceprofil med gode jobmuligheder i idræts- og sundhedssektorerne.

Der vil være muligheder for job som sundhedskonsulent hos f.eks. DGI, DIF og Team Danmark, hvor du bl.a. kan arbejde med forebyggelse og dokumentation.

Kandidater i idræt vil komme til at arbejde med

 • udvikling af nye træningsmetoder
 • måling af træningseffekt
 • coaching af idrætsudøvere
 • projektledelse.

Kandidater i idrætsteknologi vil typisk komme til at arbejde med

 • udvikling af idræts-, trænings- og rehabiliteringsudstyr
 • teknisk rådgiver

Som to-fags kandidat kan du bl.a. søge job som underviser i idræt og et andet fag på gymnasiet og tilsvarende.

Læs om seks meget forskellige kandidater i profilbrochuren
________________

 

dimittender fortæller

"Jeg havde været på Idrætshøjskolen i Sønderborg og her fandt jeg ud af, at idræt da bestemt skulle være en del af min fremtidige karriere. I min søgning på idrætsuddannelserne på de forskellige universiteter fandt jeg ud af, at Aalborg Universitet på mange punkter var mere nytænkende (i min optik) end de andre universiteter. Ligeledes arbejde man på AAU med en projekt- og gruppeorienteret tilgang til det faglige, hvilket jeg virkelige så store fordele ved – bl.a. da det i langt højere grad minder om det virkelige arbejdsliv.

Efter min bacheloruddannelse i Idræt ville jeg gerne fortsætte på AAU og jeg ville gerne læse på en anden studieretning, for at krydre min kompetenceprofil. På AAU Cph fandt jeg frem til Læring og Forandringsprocesser, som har været en genial og utrolig spændende kandidatuddannelse for mig, og som klart har ledt mig til det arbejde jeg sidder med i dag.

I dag arbejder jeg som Projektleder i Afdelingen for Folkesundhed i København. Her udvikler jeg store sundhedsorienterede projekter målrettet unges sundhed i samarbejde med mit team af 11 medarbejdere og med eksterne aktører så som Sundhedsstyrelsen, Kræftens Bekæmpelse, Statens Institut for Folkesundhed m.fl.

Jobbet er utrolig spændende og udfordrende, hvor jeg hver eneste dag bruger min viden fra både min bacheloruddannelse i Idræt og min kandidatuddannelse i Læring og Forandringsprocesser.

Jeg kan klart anbefale en kombi af Idræt og Læring og Forandringsprocesser, da det åbner op for utrolig mange jobmuligheder inden for Folkesundhed i hele landet."

Nikolaj Bøge Gehlert
Projektleder i Afdeling for Folkesundhed i København
_______________________________

Mit ”drømmejob” har altid været mig en gåde - både dyrlæge, dyrepasser, ingeniør, musiklærer, møbelsnedker og journalist har været i mine overvejelser da jeg gik i gymnasiet. Efter jeg blev student, blev jeg ansat som lærervikar i musik, engelsk og idræt. Her så jeg et lys i arbejdet med undervisning og ikke mindst idræt. Da jeg altid har elsket at dyrke alverdens sport, virkede det oplagt, at gøre karriere i retning af idræt og sport. Det betød, at jeg måtte opkvalificere matematik fra C til B, så jeg kunne komme ind på idrætsuddannelsen.

Mens jeg læste, var det virkelig frustrerende, at blive stillet spørgsmålet: ”Hvad skal du så, når du er færdig?”, for det var jeg egentlig ikke sikker på jeg vidste. Jeg vidste hvor mine interesser lå og efter mange overvejelser vandt Folkesundhedsvidenskab kandidatkampen over Idræt og Idrætsteknologi, da samfundsmekanismerne i idræt og sundhed fangede min interesse.

På kandidatuddannelsen i Folkesundhedsvidenskab havde jeg et skønt ophold på Grønland, hvor jeg skrev mit speciale omhandlende ”motivation til fysisk aktivitet hos grønlandske skolebørn”.

Da dimissionsdatoen nærmede sig, havde jeg stadig ikke fået den famøse karriereåbenbaring. Jeg var slet ikke sikker på hvilken karrierevej jeg skulle gå. Mulighederne var så mange, at jeg nærmest ikke kunne se skoven for bare træer.

Efter tre måneder, og flere jobafslag senere, fik jeg etableret kontakt til en forskningsafdeling på et hospital, som gerne ville tilbyde mig to ugers ulønnet praktik. Dette takkede jeg ja til, og jeg blev allerede efter en uges tid tilbudt en ansættelse på én måned, som jeg også takkede ja til. Denne måned blev forlænget til seks måneder, som blev til et tilbud om finansiering af en Ph.d.-uddannelse på Aarhus Universitet.

Jeg blev derfor optaget på Ph.d.-uddannelsen i klinisk medicin, hvor jeg befinder mig rigtig godt. Jeg kan stadig ikke svare stålfast på spørgsmål om min fremtid, men jeg har accepteret at fremtiden er uvis, og anser det ikke længere som noget nævneværdigt problem, tværtimod.

Mine erfaringer: Vær taknemmelig og målrettet hvis du allerede har fundet dit kald. Hvis ikke, så husk på du bestemt ikke er den eneste, og at din uddannelse ikke brænder broer men åbner døre. Uvisheden kan være et eventyr.

Sebastian Breddam Mosegaard
Ph.d.-studerende i klinisk medicin
Aarhus Universitet

Læs mere om uddannelsen

Karrierevejledning på AAU

AAU Karriere giver sparring på din karriere. Mens du studerer på AAU, kan du deltage i karriere- og jobrelaterede arrangementer og booke karrierevejledningssamtaler til en snak om fx:

 • Ansøgning og cv
 • Praktik- og studiejobsøgning
 • Kompetencer – både de faglige og de mere personlige
 • Gode værktøjer til at finde rundt i dine karrieretanker
 • At få hul på jobsøgningen, inden du bliver færdiguddannet

 

LÆS MERE OM AAU Karriere her