AAU logo
Uddannelse
Forskning
Samarbejde

Fysik

Studerende fortæller

Studerende fortæller

Mathias Hedegaard Kristensen, studerende på Fysik, fortæller om uddannelsen

”jo længere man kommer i uddannelsen, jo mere frihed og ansvar får man i projekterne”

”Jeg har altid været fascineret af, hvordan verden hænger sammen. I løbet af gymnasiet på matematik/fysik-linjen blev min interesse for både fysik og matematik dog for alvor vakt. Det var derfor et meget naturligt valg at læse Fysik.

Fysikuddannelsen har mange forskellige facetter, men den grundlæggende problemløsning tænder mig rigtig meget, hvad end det er teoretisk eller eksperimentelt forankret. Der er rig mulighed for at fordybe sig i teori, men også for at komme i laboratorierne, hvor teori kan testes eller en forsøgsopstilling skal opbygges helt fra bunden.

Jeg befinder mig godt i forskningsmiljøet og satser derfor på at gå efter en ph.d.-stilling inden for eksperimentelt optik.”


Projektarbejde

”Igennem uddannelsen har der været meget forskellige problemstillinger. Projekterne på kandidatsemestrene har været af eksperimentel karakter med undtagelse af et enkelt teoretisk projekt. De eksperimentelle projekter har været to vidt forskellige problemstillinger, hvor det første gik ud på at undersøge ændringen i en bestemt type halvlederkomponent under temperaturcykling. Dette krævede blandt andet, at vi designede og byggede en opstilling, der kunne cykle temperaturen fra 25 til 80 og tilbage til 25 grader Celsius på omkring 30 sekunder.
Det andet projekt gik ud på at designe og konstruere et terahertz-spektrometer, hvilket jeg nu i mit speciale optimerer og skal anvende til at karakteriserer forskellige designs af terahertz kilder.

AAU er en rigtig god uddannelsesinstitution, som jeg kun kan anbefale til andre. Mit studie er generelt lille, og specielt på årgangene, hvor jeg startede, var vi meget få studerende. Dette har jeg dog altid set som noget positivt, da det giver mulighed for at få et tættere forhold med underviser/vejleder, så man får meget mere ud af undervisningen. Selvfølgelig har det også betydet, at mulighederne i forhold til gruppedannelse har været begrænsede. Det har dog aldrig været et problem. Omvendt har jeg på de senere semestre værdsat muligheden for at arbejde alene med projekterne.

Studiet ved Aalborg Universitet tillader også en frihed i forhold til projekterne. I starten er projekterne gerne fastsat inden for nogle forskellige rammer, men jo længere man kommer i uddannelsen, jo mere frihed og ansvar får man i projekterne. Det giver mulighed for at indgå i de forskellige forskningsprojekter. Arbejdet giver på den måde rigtig god mening og øget motivation, når man bidrager med resultater.”


Studieliv

”Størstedelen af tiden under uddannelsen har jeg boet i en nybygget studielejlighed gennem AKU. Der er ikke rigtigt noget at sætte en finger på. Det er nogle super lækre lejligheder, og med en placering med 10 min. til både universitetet og centrum fungerer det rigtig godt. Det er prisværdigt, at Aalborg gør en stor indsats i forhold studieboliger med gode placeringer, der tilmed er til at betale.

Jeg har været rigtig glad for at bo og studere i Aalborg. Det er en by med mange muligheder og arrangementer for en hver smag.”


Mathias Hedegaard Kristensen, studerende på Fysik